Decoreaza-ti ferestrele

FereastraFerestrele nu reprezinta numai modalitatea de a privi lumea de dincolo de ele, dar si felul in care lumea priveste inauntru, prin intermediul lor. 

 

Ferestrele cu jaluzele mici transmit o stare de raceala, iar oamenii te pot percepe ca fiind mai putin prietenos, in timp ce persoanele care nu folosesc defel perdele sau draperii par a fi deschisi si prietenosi. Judecand dupa interiorul locuintei tale, oamenii isi pot face o idee asupra felului in care esti, doar uitandu-se la tipul de perdele pe care le folosesti.

 

Perdelele din dantela erau foarte populare in trecut. Particularitatea acestora este conferita de prezenta volanelor, fara ele perdelele nu erau considerate perdele cu adevarat. In general, volanele confera interiorului un aspect inzorzonat, insa pot deveni atractive atunci cand sunt confectionate din materiale corespunzatoare. Exista un mare dezavantaj al acestui tip de perdele: mai presus decat oricare altele, perdelele din dantela au tendinta de a se prafui foarte repede. Astfel ca, daca unul dintre membrii familiei tale este alergic la praf, iti sugerez sa alegi alt tip de perdele.

 

Draperiile perpendiculare au devenit favorite in ultimii ani. Acestea permit cel mai bine razelor soarelui sa patrunda in interiorul incaperii, in special in zilele lungi de vara. Dezavantajul lor este acela ca nu ofera suficienta intimitate. In plus, pe timp de iarna, nu au capacitatea de a tine frigul deoparte. Solutia ar fi aceea ca draperiile perpendiculare sa fie dublate de perdele confectionate din materiale grele, bogate astfel incat ele sa poata fi folosite pe rand in functie de anotimp: vara -cele perpendiculare, iarna - ambele. Acest artificiu rezolva si problema intimitatii.

 

Perdelele cu sine sau cu gaici reprezinta o alternativa moderna la draperiile clasice, care functioneaza dupa urmatorul principiu: o bucata lunga de material este trasa de-a lungul unei tije acoperite (de materialul respectiv). Atat sinele cat si gaicile iti permit sa vezi tija - ceea ce poate reprezenta un avantaj, in cazul in care ai o tija "aratoasa". Perdelele cu gaici sau agatatori, in special cele lungi, sunt potrivite pentru o incapere formala, cum ar fi sufrageria. Inaltimea etaleaza designul perdelelor si accentueaza aspectul formal al camerei. Perdelele cu sine se potrivesc incaperilor informale, de genul bucatariei sau acelor coltisoare ale camerei, in care servesti micul dejun. Daca sunt confectionate din materiale vesele sau din stofa dungata acestea vor da un aer copilaresc, jovial incaperii.

 

Oiricare ar fi genul de peredele pe care il alegi trebuie sa tii cont ca el sa se potriveasca cu tema predominanta a camerei tale. Daca ai o incapere decorata in stil rustic perdelele confectionate dintr-un material elegant sau intr-un stil modern vor contrasta puternic cu restul decorului. Cel mai potrivit ar fi sa achizitionezi perdele clasice, atat in ceea ce priveste materialul din care sunt fabricate, cat si stilul. In felul acesta te asiguri ca ele nu se vor demoda in timp si ca se vor potrivi cu orice stil decorativ pe care il vei alege. In acest sens este indicat sa folosesti materiale solide, cu o croiala perpendiculara.

 

www.zooland.ro

08.05.2008