Trei motive in favoarea politelor decorative

polita decorativaIn prezent, politele decorative sunt la moda mai cu seama in casele decorate in stil rustic din jurul Statelor Unite. Exista foarte multe feluri de a le folosi, posibilitatile fiind, practic, nelimitate. Va vom expune, in randurile urmatoare, trei motive principale de a utiliza politele decorative ca piese de arta in casele dvs. Aceste motive se vor concentra pe expunerea felului in care scarile reusesc sa schimbe decorul si sa creeze o atmosfera inspirata, fara sa necesite cheltuirea unei mari sume de bani.

In conditiile economice actuale este foarte dificil sa gasim modalitati de a ne infrumuseta locuintele, mai ales ca obiectele decorative au uneori preturi excesive. Unii isi permit luxul de a cheltui sume impresionante pentru a regandi schema decorativa si a opera modificari arhitecturale in scopul de a crea un spatiu de vis, altii nu. Pentru cei din urma exista si variante mai accesibile de ambientare a spatiului locuibil, una dintre ele fiind folosirea politelor decorative. Avantajul este reprezentat de diversitatea formelor (drepte, ondulate, elicoidale, modulare etc.) si a materialelor (lemn, metal, sticla, platic etc.) si, implicit, de accesibilitatea acestor elemente decorative.

Un alt avantaj al politelor decorative este reprezentat de faptul ca ele pot, intr-adevar, crea, in mod eficient, o cantitate mare de spatiu. Acest lucru este posibil deoarece ele pot fi utilizate, in mod creativ, ca rafturi de depozitare. Odata ce ati atarnat o polita pe perete, orizontal sau vertical, ea se poate transforma in rafturi pentru carti, antichitati, sau orice fel de bagatele.

Politele decorative pot contribui la infrumusetarea decorului si la conturarea unei atmosfere vestic-americane sau la generarea unui ambient rustic. Prin adaugarea acestui element de arhitectura puteti produce o aura de inspiratie pentru oricine trece prin locuinta dvs.

Tineti minte ca nu exista absolut niciun fel gresit de a incorpora aceste elemente decorative; folositi-va imaginatia si permiteti partii dvs. creative sa-si ia zborul. Imbunatatiti aspectul camerelor din casa dvs prin utilizarea acestor polite decorative, pentru a forma un raft sau o noptiera. Nu va limitati, puteti inventa noi forme si concepte.

Politele decorative reprezinta asadar o alegere inspirata de decor, deoarece nu costa mult, creeaza spatiu suplimentar si va inspira in consolidarea decorului casei dvs.

Foto: 1

Corina Dovinca
InCasa.ro