Design interior cu mobilier din lemn si rattan

mobilier rattanPentru unii proprietari amenajarea interiorului locuintei nu este o misiune usoara. Uneori lipsa ideilor constituie principala problema, insa chiar si atunci cand au idei bune, oamenii fara o pregatire in domeniu nu sunt convinsi ca acestea pot fi puse in practica. Astfel ca prefera sa apeleze la un designer sau sa mearga dupa tipare.

Ambientarea spatiului nu trebuie sa fie o sarcina dificila. In realitate, foarte multi proprietari vor fi surprinsi cand vor realiza ca au mai multa creativitate decat stiau. Va prezentam, in continuare, cinci sfaturi simple, care vor face ca procesul de amenajare sa fie mai simplu si mai rapid. 

1. Fiti indrazneti in idei

Atunci cand va simtiti inspirati, dati frau liber imaginatiei. Fiti cat mai indrazneti cu putinta si nu va limitati propria creativitate. Notati toate ideile care va vin in minte. Acestea va pot "vizita" la modul amuzant, de exemplu: atunci cand sunteti in deplasare, in baie, in timpul unei vizite sau in miez de noapte etc. Asigurati-va ca aveti intotdeuna la indemana un notebook.

2. Obtineti mai multe idei din literatura de specialitate

Daca aveti nevoie de mai multe idei, mergeti, pur si simplu, intr-o librarie sau intr-o biblioteca si consultati cele mai recente reviste si publicatii in domeniul designului. Veti extrage o multime de idei bune si din imagini. Nu incercati sa copiati integral temele de design din reviste. Scopul dvs este acela de a obtine un stimulent care sa va ajute sa incepti. Retineti ideile care va plac. Ele constituie un punct de plecare. In demersul dvs de a va amenaja spatiul, veti constata ca pornind de la o singura idee, veti reusi sa finalizati un intreg proiect, completandu-l cu cu o multime de alte idei originale. Dupa cum se spune: inceputul este greu! Restul vine de la sine.

3. Jucati-va cu lumina si culorile

Cele mai multe efecte sunt obtinute, de regula, din jocul de lumini si culori. De exemplu: puteti instala cateva surse cu lumina portocalie in spatele unui tablou. Atunci cand veti stinge lumina (de ansamblu), acestea vor crea o atmosfera cel putin unica. Puteti, de asemenea, sa alegeti piese de mobilier cu suprafate lucioase, care sa reflecte lumina.

4. Consultati profesionistii

Odata ce aveti cateva concepte bune, este recomandat sa consultati si un specialist in design. Intotdeuna este bine sa tineti cont de parerea profesionistilor; ei va pot oferi sfaturi valoroase, in cunostinta de cauza. Unele dintre ideile dvs, desi pot fi foarte bune, s-ar putea sa nu fie deloc practice. Mizati pe experienta specialistilor pentru a va asigura ca procesul de amenajare va fi unul reusit.

5. Folositi mobilierul din lemn si rattan

Lemnul iese in evidenta, deoarece este prezent intr-o mare varietate. Multitudinea pieselor de mobilier din lemn de pe piata va asigura ca exista intotdeuna ceva care sa se potriveasca cu tema decorativa a locuintei dvs. Mobilierul din lemn poate fi folosit atat in amenajarea interioara cat si in cea exterioara.

Ratanul a castigat rapid popularitate, deoarece este un material versatil. Aceasta inseamna ca poate fi folosit pentru a crea tot felul de modele. Ratanul sintetic este utilizat  in prezent la fabricarea celor mai fanteziste piese de mobilier. Acestea au o infatisare moderna si sunt prezente pe piata in culori stralucitoare.

Sursa foto

Corina Dovinca
Incasa.ro