Design-ul dulapurilor din bucatarie

 

Usile dulaputilor pot completa frumusetea bucatariei dumneavoastra. Aspectul acestora tine de calitatea lor. Puteti astfel sa schimbati complet aspectul bucatariei dumneavoastra doar prin schimbarea usilor dulapurilor.

Un bun design al dulapurilor de bucatarie este de asemenea foarte important daca vreti sa beneficiati de tot spatiul de stocare posibil. Iar acesta ar trebui sa fie telul in design-ul oricarei bucatarii.

Dulapurile de bucatarie pot fi confectionate din multe feluri de lemn, incluzand aici stejarul, artarul, pinul, ciresul, plopul, aninul si mesteacanul. Stejarul este cel mai tare si cel mai greu. Ciresul, mesteacanul si artarul sunt considerate cele mai potrivite pentru dulapuri. Mai ieftine si mai abundente sunt plopul si aninul, folosite pentru a crea impresia de design antic.

De obicei, dulapurile de bucatarie sunt realizate folosind o combinatie de aceste lemne ca si placaje. Unele usi de dulapuri sunt realizate din lemn masiv, care este in general mai scump. Usile realizate din placaj sau lemn masiv sunt cosiderate a fi mai rezistente.

Atunci cand alegeti dulapurile de bucatarie trebuie intai sa aflati stilul care va defineste. Trebuie sa va ganditi daca design-ul va fi unul traditional cu usi cu panouri rdicate sau unul rustic din pin noduros si detalii simple. In timp ce usile standard de dulapuri sunt mult mai scumpe decat in cazul in care le-ati face dumneavoastra, avantajul este acela ca veti obtine exact ceea ce doriti la un nivel inalt de maiestrie. Puteti croi dulapurile dupa nevoile bucatariei dumneavoastra.

Majoritatea stilurilor de usi necesita manere si butoni. Acestea protejeaza lemnul si finisajul dulapului. De asemenea, manerele pot oferi un aspect deosebit dulapurilor, fiind disponibile in diverse forme, marimi si stiluri.

www.incasa.ro

22 Mai 2007

Nicoleta Oprea