Detalii care conteaza

Iata trei exemple in care unele detalii au imbunatatit exteriorul casei.

O primire calduroasa
aleea de caramidaIn loc sa faca o alee conventionala din ciment, proprietarul a optat pentru o alee din caramizi, care da un aer mult mai primitor. In magazinele specializate se gasesc caramizi pentru pavaje de diferite forme si culori. Deasupra intrarii s-a fixat o sursa de lumina care se potriveste ca model cu exteriorul casei.

Obloanele de lemn vopsite in verde care flancheaza usa dau un plus de farmec european acestei case. Daca vreti sa folositi culori indraznete la aspectul exterior al casei, obloanele sau tocurile ferestrelor sunt un punct de inceput.

Balansarea elementelor arhitecturale
Cosul de caramida acapara toata atentia cand cineva se uita la casa. Pentru a cobora punctul de interes spre prispa (terasa) casei si pentru a echilibra liniile verticale puternice din arhitectura casei, proprietarii au mutat usa de pe centru.

corectarea elementelor de arhirectura

Contrabalansarea s-a realizat si prin descentrarea aleii de caramida si plasarea usii la capatul terasei de la intrare, lucru care atrage privirile de la cos. Balustrada si stalpii de sustinere au fost vopsiti intr-un alb stralucitor pentru a contrasta cu tonurile inchise ale caramizii.

Puteti inviora aspectul exterior al casei si curtii cu culori vii, fara sa fie nevoie sa deschideti nici macar o cutie de vopsea. Tot ce trebuie sa faceti este sa plantati in curtea din fata arbusti si flori.

alegeti gardul din fier forjatGard din fier forjat
Daca proprietatea dvs. este plasata pe coltul unei strazi sau in apropierea acestuia, un gard de fier forjat este foarte potrivit, pentru ca va ingradi curtea fara sa dea un aspect rece si neprimitor, cum se intampla in cazul gardurilor din panouri metalice. Puteti planta flori in apropierea gardului pentru a crea pete de culori.

Daca e posibil, utilizati si bare de fier ondulate in modele interesante.