Sarbatoare in locuinta noastra

decoratiuniGhirlande de brad, lumanari si decoratiuni specifice Craciunului ne aduc in casa o atmosfera plina de sarbatoare. Astfel ne putem "imprieteni" cu anotimpul rece, rezistam impotriva gerului si a zilelor scurte. Strazile si magazinele stralucesc, noaptea este luminata de multimea beculetelor colorate, targurile de Craciun ne imbie cu turte dulci, vin fiert si multe bunatati.

Bineinteles nici locuinta noastra nu trebuie neglijata!

Trucuri mici, efecte mari
In general este valabila deviza: Less is more! Decoratiunile mai putin incarcate au un efect mult mai mare. In prim plan sta confortul, astfel podoabele trebuie sa fie in armonie cu amenajarea locuintei. Astfel, culorile trebuie sa se potriveasca una cu cealalta, iar stilurile sa nu fie amestecate, cel putin nu in aceeasi incapere. In afara de acest aspect, decoratiunile de Craciun trebuie sa se potriveasca propriei persoane, trebuie sa va reprezinte si nu sa arate ca un aranjament dintr-un catalog de mobila. Ar avea un efect artificial, impersonal.

Ambianta de sarbatoare este redata in mare parte de lumini: cu ajutorul unor instalatii decente, care nu sunt prea colorate sau tipatoare, astfel incat sa oboseasca ochiul, si niste lumanari parfumate ( cu miros de turta dulce, de scortisoara sau de portocale) bine amplasate, locuinta este aproape in totalitate impodobita.

Rosu si alb
Clasicele culori rosu si alb nu ies niciodata din moda. Acestea sunt indragite de copiii si pot avea un aer nobil, mai ales daca alegeti nuante inchise de rosu. In cazul in care alegeti decoratiuni cu nuante deschise trebuie sa aveti grija, deoarece acestea par in anumite circumstante "ieftine". Rosul este dominat, de aceea poate fi relativ greu de asortat cu alte culori.

Este recomandat sa folositi alb si rosu in incaperi deschise ( albe ), astfel spatiul este umplut de caldura si de atmosfera de sarbatoare.

Ornamente colorate
Acestea sunt preferatele celor mici. Lumea prietenoasa si plina de culoare detine chiar si pentru cei mari un sarm aparte! Trebuie avut in vedere ca nuantele acestor decoratiuni sa fie in deplina concordanta cu incaperea.

Decoratiunile de sarbatori sunt foarte variate: coronitele, calendarele si globurile apartin decoratiunilor traditionale si se gasesc pretutindeni. Totusi detaliile dau adevaratul farmec: funditele, figurinele specifice, dar si asternuturile, sapunul, prosoapele de bucatarie.
decoratiuni decoratiuni decoratiuni
decoratiuni decoratiuni decoratiuni


InCasa.ro