Doua nonculori mereu la moda in designul interior: alb si negru

Daca nu stii ce culori sa alegi atunci cand iti decorezi camera, sau ti-e frica sa nu gresesti combinand culorile, este bine sa mergi pe versiunea clasica, si sa folosesti doar alb si negru.

Designerii folosesc aceasta combinatie in special in amenajarea unui interior modern datorita contrastului puternic, dar si pentru definirea spatiului. Cele doua nonculori pot fi folosite in orice incapere, atat in bucatarie, in camera de zi, dormitor sau baie.

Prin crearea unui interior in alb si negru veti beneficia de efectele date de ambele culori. De exemplu, culoarea alba extinde vizual spatiul si il face mai luminos, in timp ce negrul creeaza o atmosfera intima si calda.

Nu faceti greseala sa folositi in proportii egale cele doua culori, alegeti una ca fiind culoarea principala iar cealalta sa vina in completarea ei.

Daca doresti ca  albul sa fie culoarea dominanta foloseste negru doar pe un singur perete pentru a crea profunzime. De asemenea, piesele de mobilier de mari dimensiuni vor fi tot albe, ramanand sa completati decorul cu accesorii negre. Albul peretilor va fi un fundal perfect pentru ramele de culoare neagra a tablourilor si a fotografiilor iar lenjeria de pat de un alb imaculat va contrasta cu cadrul din lemn negru al patului.

Daca atmosfera este prea linistita sau prea sobra pentru a corespunde preferintelor voastre adaugati putina culoare camerei, dar nu mai mult de doua culori vii. Alegeti albastru pentru un look modern, contemporan, sau rosu pentru a conferi senzatia de caldura.

Intr-un interior alb-negru este important sa se pastreze un echilibru, aceasta este si una dintre conditiile necesare armoniei. Alb-negru este o combinatie perfecta pentru orice stil de amenajare. In functie de tipul de mobilier ales dar si a elementelor de decor, se pot contura la nivelul incaperii atat designul modern, cel traditional sau minimalist.

A.I.

InCasa.ro