Stilul folcloric intr-o amenajare moderna

retroCulori vii si vesele, multe modele si materiale tesute reprezinta caracteristica stilului folcloric. Totusi ce se intampla daca folclorul autohton se impleteste cu cel international?

De fiecare data cand rostim cuvantul “folclor” ne gandim la multa culoare, la pernele crosetate, stofe si materiale cu imprimeuri florale, modele “primitive”, naive si tonuri foarte puternice.

Termenul in sine defineste stiinta poporului, desemnand totalitatea creatiilor artistice ale unei culturi spirituale ale anumitor etnii si popoare. Aceasta stiinta se ocupa cu traditiile si obiceiurile create de oameni. Spre exemplu folclorul se regaseste in dansurile tribale al indienilor, in cantecele Kirghizilor, vestimentatia eschimosilor sau in desenele aborigenilor si bineinteles in mestesugul mineritului.

O caracteristica folclorului este calea orala de transmitere si originea lui necunoscuta. Acest lucru inseamna ca nu exista niciun fel de document in care sa fie consemnate si descrise traditiile si obiceiurile culturilor din care acestea provin.

Poate ca si din aceasta cauza, acest stil de amenajare care preia caracteristicile culturilor din lumea intreaga, uneori combinandu-le intre ele,  trezeste interesul iubitorilor acestui tip de arta.

De aceea cine este pasionat de acet stil de amenajare se poate folosi de materiale alb-albastru specifice Scandinaviei, de husele pernelelor crosetate tipic rusesti, de mobilierul vechi din Egipt sau covoarele de matase din Orient si Sudul Africii.

Cu alte cuvinte, indiferent ca folosim accesorii, decoratiuni, piese de mobilier sau chiar de vestimentatie specifice Japoniei, Indiei sau cele traditionale din Alpi sau din tinuturile sudice in combinatie cu o amenajare moderna, futurista putem fi siguri de faptul ca in acest sezon nu avem cum sa dam gres!

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro