Fereatra din camera copilului

          Pe primul loc sta intotdeauna siguranta copilului si apoi stilul si functionalitatea, chiar daca este vorba doar de fereastra sau ferestrele din camera copilului.

            Felul in care cosmetizati fereastra este la fel de important ca si alegerea unei mobile sau covor. Evident culoarea perdelei sau draperiilor, a jaluzelelor trebuie asortata cu cea a intregului ansamblu. Tot ceea ce este legat de fereastra necesita o atentie sporita indiferent daca este vorba de exteriorul ferestrei sau de interiorul ei. Multi parinti prefera sa puna grilaje totale sau partiale la ferestre pentru a evita accidente mortale. Unii prefera sa puna obloane de lemn care se regleaza usor printr-un sistem de cablu chiar din camera.

            Multi experti recomanda evitarea folosirii perdelelor si draperiilor lungi si foarte lungi in camera copilului, mai ales in primii ani de viata cand invata sa mearga si cauta sprijin in orice lucru. Pentru a evita accidentele neplacute cauzate de trasul de perdele sau draperii va sfatuim sa renuntati la accesoriile foarte lungi sau grele. Verificati cat de bine sunt fixate galeriile. De asemenea evitati sa lipiti pe geamuri colante sau abtibilduri haioase care ii pot tenta pe copii.

            Aparitia jaluzelelor a insemnat o imbunatatire bine venita mai ales in camera copiilor. Acopera foarte bine fereastra, nu sunt prea lungi sau prea grele, se utilizeaza cu usurinta, de asemenea se spala repede si se usuca la fel de repede indiferent daca sunt din material textil sau pvc.

            Daca veti tine cont de cateva sfaturi simple veti sta linistiti si veti veti transforma camera juniorilor in cea mai sigura camera din casa. In primul rand alegeti lucruri simple si usoare, mai ales ca fereastra trebuie sa asigure cat mai multa lumina si aer. Cum am mai spus evitati draperiile lungi pana la podea, alegeti in schimb jaluzele sau transperante textile ori draperii scurte care sa nu depaseasca marginea inferioara a ferestrei.

            Acordati o deosebita atentie in alegerea galeriilor pentru perdele si draperii mai ales daca fereastra este in apropierea locului unde ati instalat leaganul, patul copilului. Acelasi lucru este valabil si in cazul rafturilor sau altor piese de mobilier care pot deveni rampa pentru a ajunge la draperii sau fereastra. Nu amplasati mese sau scaune langa fereastra.

            Transperantele de material textil sunt foarte bune pentru ca filtreaza lumina si prin rulare ofera lumina in toata camera sau din contra ofera  intimitate si control al luminii seara. Sunt perfecte pentru camera bebelusilor.

            Jaluzele de lemn sau plastic sunt de asemenea o alegere buna pentru camera copiilor. Au diferite culori in functie de preferinte.

            Asa numitele cornise sunt folosite pentru a masca atat partea superioara a galeriilor dar mai ales a jaluzelelor. Acestea pot fi vopsite in orice culoare pentru a se asorta cu restul camerei. De obicei sunt facute din lemn dar exista si din lemn. Au lungimea exact cat a ferestrelor sau chiar mai lungi un pic iar latimea difera.

            In general daca alegeti o culoare anume pentru jaluzele atunci asigurati-va ca acea culoare se va mai regasi si in alte obiecte din camera, adica perne, paturi, abajururi, cuverturi etc.

            Incercati sa folositi forma si culoare in moduri cat mai inedite, astfel detaliile simple de genul bordurilor contrastante sau a fundelor si tivurilor aplicate perdelelor sau draperiilor sa creeze o dimensiune interesanta si draguta.

www.incasa.ro

05 martie 2007

Altheate