Focul - lumina calda din gradina

foculPrimavara, vara si toamna ne bucuram de aerul placut de seara, de adierea usoara a vantului, insa si de lumina focului de "tabara" care are creeaza o ambianta speciala, magica.

Indiferent ca era vorba de prepararea mancarii sau doar de un mijloc de incalzire, in trecut nu se putea face nimic fara foc. Intre timp acesta nu mai este vital existentei noastre, insa totusi are o importanta aparte in viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi.

“Cosuri” si cupe cu foc

Un adevarat spectacol in linistea noptii in spatele gratiilor: “cosurile” prelucrate din fier, aluminiu sau inox cu pereti exteriori sub forma de gratii reprezinta un adevarat punct de atractie al gradinii. Multe modele detin si un capac deasupra, din sarma impletita., astfel incat flacara sa nu aiba posibilitatea de a se extinde si de a deveni periculoasa.

Cosurile incep, dupa o anumita perioada de timp, sa rugineasca, desi materialul din care sunt faurite este tratat. Acest lucru nu este neaparat unul negativ, deoarece aspectul lor nu se inrautateste, ci devine mai degraba rustic.

“Cupele cu foc” sunt de fapt niste cupe din metal, care detin trei sau patru picioare. Acestea emana caldura si intregesc atmosfera atunci cand ne aflam in gradina, seara, la masa, eventual cu prietenii si familia.

Aceste cupe pot fi asezate fara nicio problema direct pe iarba, deoarece exista acea distanta de siguranta dintre foc si pamant datorita picioarelor suficient de inalte.  Indicat este ca recipientul din metal sa detina o mica gaura, ca atunci cand ploua, apa sa se poata scurge fara probleme.

Facliile din gradina

Facliile pot fi asezate, comparati cu cosurile sau cupele pentru  foc, oriunde in gradina. Ele se infig pur si simplu in pamant si pe langa aspectul si atmosfera pe care o creaza, acestea pot fi utile si in a marca drumurile sau cararile din gradina.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro