Importanta amenajarii locuintei

amenajareO incapere goala este precum o panza alba, pe care odinioara erau proiectate filmele vechi. Lipsesc toate elementele care creaza caracterul, atmosfera si stralucirea unei locuinte. Ce rol va juca incaperea depinde de mobilierul pe care il achizitionam si de accesoriile decorative, menite sa infrumuseteze spatiul si sa aduca un plus de confort.

Atunci cand ne aflam intr-o incapere goala ce urmeaza a fi amenajata trebuie sa ne gandim in primul rand la alegerea nuantelor in care vor fi zugraviti sau imbracati peretii. De asemenea, foarte importanta este si pardoseala ce va fi aplicata, culorile acesteia si materialul din care este fabricata.

Pasul al doilea este cel in care masuram cu atentie incaperea si ne decidem asupra dimensiunilor aproximative ale mobilierului ce urmeaza a fi amplasat. Ideal ar fi sa alegem canapeaua, fotoliile, servanta, vitrina sau rafturile si din punct de vedere estetic, insa si din punct de vedere functional. Acesta trebuie sa corespunda necesitatilor noastre, sa fie ergonomic, sa arate bine si sa indeplineasca functiile pe care ni le dorim noi. De aceea nu trebuie sa ne grabim si sa luam decizii pripite atunci cand mergem la cumparaturi.

Odata ce am ales piesele de mobilier, trebuie sa ne gandim la accesoriile si la decoratiunile, ce reprezinta de fapt “cireasa de pe tort”. Tablourile, vazele, statuetele si sculpturile, vasele si lumanarile - toate acestea dau o nota speciala spatiului, facandu-l mai primitor. Acum ne simtim bine, deoarece spatiul nu mai este abstract si neutru, ci reprezinta o parte din noi, din pasiunile si placerile noastre.

Rand pe rand toate incaperile locuintei urmaresc per ansamblu acelasi fir, eventual aceeasi gama de culori, acelasi stil de amenajare, aceleasi elemente decorative.

Amenajarii trebuie sa-i dam importanta care i se cuvine, deoarece cu putina creativitate baia se transforma spre exemplu intr-o adevarata oaza wellness, livingul in spatiul in care ne relaxam si in care ne simtim foarte confortabil, bucataria incaperea cheie in care ne simtim bine in compania persoanelor dragi, iar dormitorul punctul de liniste totala. Cu alte cuvinte, amenajarea nu presupune doar alegere unui mobilier functional, ci caracterul individual pe care i-l dam fiecarei incaperi in parte.

Sursa foto

A.v.
InCasa.ro