Infrumusetarea bucatariei - 6 trucuri utile

Ca sa reamenajam bucataria sau sa o infrumusetam necesita de cele mai multe ori foarte multi bani, iar astfel o lasam sa "imbatraneasca" din ce in ce mai mult. Noi va dam cateva sfaturi si trucuri care dovedesc exact contrariul, deci care nu sunt costisitoare, dar care cu ajutorul creativitatii au un efect original si totul pare ca nou!

amenajare bucatarie amenajarea bucatariei

Placi ceramice

Maruntisurile fac diferenta cand este vorba despre infrumusetarea bucatariei. Spre exemplu putem folosi placi ceramice (faianta sau gresie) cu ornamente, forme sau culori deosebite in locul suportului pentru oale sau al tocatorului din lemn.

Rafturile

Daca mai avem nevoie de spatiu de depozitare ne putem folosi de rafturi suspendate, deoarece, pe langa faptul ca sunt practice si economisesc mult loc, pot fi folosite si pentru infrumusetarea bucatariei, deoarece pe ele pot fi asezate si elemente si accesorii decorative.

Tabla

Lacul negru special pentru table are ceva special: transforma orice suprafata intr-o tabla pe care sa ne notam meniul zilei sau lista de cumparaturi. Pentru aceasta este necesar sa alegem spre exemplu una din usile dulapurilor suspendate, sa o dam bine cu smirgel, sa aplicam lacul si sa-l lasam sa se usuce bine. Noua tabla poate fi infrumusetata cu ajutorul cretei colorate.

Peretele din spete

Peretele din spatele ghiuvetei sau al zonei de lucru din bucatarie poate fi protejat (in cazul in care nu exista faianta) de spuma detergentului de vase sau de zeama legumelor sau de sosurile pe care le pregatim cu ajutorul unui nou "perete de sticla". Ca totul sa arae sic putem lipi un tapet colorat sau cu modele pe acea portiune a peretelui, iar peste sa prindem in suruburi bucati din sticla. Astfel aceasta poate fi foarte usor stearsa, iar tapetul din spate ramane intact.

Gradina cu mirodenii

Indiferent ca avem nevoie de busuioc sau de menta nu trebuie sa mergem la piata, deoarece totul se afla in "gradina" din bucatarie. Se planteaza aceste mirodenii intr-un ghiveci ceramic si se aseaza sau se agata in locuri strategice.

Manerul sertarelor

Manerele noi, viu colorte pot face minuni! Ele pot schimba aspectul intregului mobilier de bucatarie!

Sursa foto

InCasa.ro