Granitul - alegerea perfect in bucatarie

blat granitFiecare bucatarie, indiferent de stilul ei, are un blat care este foarte practic. Acesta este nevoit sa “suporte” multe si totusi sa se mentina ca nou. De aceea materialul din care acesta este facut este foarte bine prelucrat si totodata foarte cerut daca are calificative bune la testele de rezistenta. Daca pe langa aceste calitati, dorim ca blatul de bucatarie sa are si un aspect frumos si nobil, atunci granitul este alegerea perfecta.

Granitul este una dintre cele mai tari substante, pe care a creat-o natura. Totusi acest lucru nu le usureaza chiar deloc treaba celor care trebuie sa-l prelucreze, insa dupa ultima finisare si ultima lustruire blatul arata incredibil de bine, ca o adevarata podoaba, frumusetea lui innobiland orice bucatarie.

Bijuteria din adancuri

Granitul care poate fi prelucrat reprezinta de fapt un proces geologic, pentru care trebuie programata o perioada de aproximativ 15 milioane de ani. Initial la baza sta topirea portiunilor care se afla sub strata de la suprafata pamantului, denumit si “scoarta” sau “crusta” pamantului. Materialul topit umple “incaperile” in care se afla magma, unde va sta tot cateva milioane de ani pana ce este extras si transformat in blat de bucatarie. Astfel, cunoscand tot acest proces ar trebui sa punem si mai mult pret pe acesta. Norvegia, Finlanda, India, Brazilia, Italia sau Statele Unite ale Americii sunt locuri unde se formeaza granitul in mod natural si de unde acesta se extrage in masa.

Granitul lustruit arata foarte bine, captand privirile oricui. Acesta este un produs natural extrem de rezistent. Cutitele foarte ascutite sau oalele luate direct de pe foc nu aduc pagube suprafetei. Pe langa acest lucru, blatul de granit este foarte indicat pentru persoanele alergice si sensibile la diversi microbi sau praf, deoarece o suprafata bine polisata nu detine niciun mic spatiu in care sa-si faca “cuib” daunatorii.

Cine isi doreste o bucatarie cu mult bun gust amenajata, rezistenta si foarte practica ar trebui sa se intereseze in primul rand de blaturile din granit. In plus, acest material se gaseste in mai multe culori si nuante. De asemenea pe acesta se pot prelucra diverse modele si desene.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro