Sliding House – casa care se schimba doar la o apasare de buton

Expresia “casa in miscare” capata un nou inteles atunci cand vine vorba despre locuinta englezului Ross Russell. Acesta are o casa la care multi pot doar visa. Casa este situata in Suffolk, in Anglia, intr-o zona rurala.

Ceea ce s-a dorit a fi un refugiu de weekend a devenit o resedinta cu norma intreaga pentru proprietar si familia lui. La prima vedere casa pare un hambar obisnuit din estul Angliei, dar, banalul hambar incepe sa isi schimbe forma cu o singura apasare de buton in functie de vremea de afara si in functie de preferintele proprietarului.

Procesul de transformare nu dureaza mult, sunt necesare doar 6 minute pentru ca hambarul din lemn si otel sa se deplaseze in fata precum o bolta, sa se retraga in totalitate in spate pentru a acoperi anexa sau piscina, sa se opreasca la jumatatea drumului pentru a oferi intimitate baii sau pentru a dezvalui camera de zi.

Casa, care este “controlata” doar din telecomanda, are o lungime de 28 metri si o latime de 5,8 metri si este formata din trei module detasabile care intra unul in altul: o casa propriu-zisa, un garaj si o anexa. Tavanul si peretii sunt de asemenea flexibili. Pe timpul iernii acestia asigura o izolatie termica superioara iar in zilele calduroase de vara se “detaseaza” de structura de otel si sticla pentru ca  intreaga familie sa se poata bucura de caldura soarelui si de cerul instelat.

Casa se “deplaseaza” datorita a patru motoare electrice alimentate de la acumulatori standard folositi de automobile. Motoarele sunt incluse in pereti, iar cand starea vremii o permite, nu se alimenteaza de la baterii, ci de la panouri solare. Pentru a evita o eventuala blocare in propria casa, proprietarul s-a asigurat ca, indiferent in ce pozitie se gasesc cele trei module, ramane o iesire neobturata.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro