Lampa de podea Blomst

lampaCreatiile designerului Scott Lee Hae Seung. Lampa de podea Blomst

Tradus din limba daneza, “blomst” inseamna floare, iar similitudinea dintre semnificatia acestui cuvant si creatia designerului coreean Scott Lee Hae Seung este evidenta. Forma de ansamblu a lampii de podea Blomst este inspirata din natura, amintind de o campanula (floare de forma unui clopot) dimineata. Exista doua tipuri diferite de lampi blomst: cea care poate fi agatata de tavan, denumita “Blomst Air” si lampa de podea, cu picior, denumita “Blomst ground”.

Cel de-al doilea model este alcatuit dintr-un abajur in forma de clopot, prins la capatul unei tije lungi, aplecate, atasata pe o baza circulara. Lumina degajata de lampa cade direct pe podea. Periferia curbata a acestei piese si culoare unica a intregii structuri o transforma intr-un obiect decorativ atragator.

Scott Lee Hae Seung  este cunoscut pentru designul unic si contemporan al pieselor sale, printre care se numara si: taburetul si scaunul Bra. Numele acestora - “Bra” - provine tot din limba daneza, insemnand “pod” si semnificand faptul ca, atunci cand sunt folosite, contribuie la formarea unei legaturi (unui pod) intre pamant si fiinta umana. Scaunul Bra este confectionat din lemn laminat, iar detaliile sunt evidentiate prin folosirea unei culori contrastante. Taburetul Bra, pe langa designul specific deosebit, are si o functionalitate multipla - poate fi amplasat in zona de dining, fiind folosit ca masuta de cafea, intr-un spatiu domestic sau poate fi pus pe birou, in camera de lucru, servind ca spatiu de depozitare. Prezinta avantajul ca poate fi stivuit, formand polite sau rafturi. Numarul de tabureti Bra care pot fi asezati unul peste celalalt este de 4, structura avand inaltimea corespunzatoare unui corp jos de rafturi si fiind stabila datorita designului partilor componente.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro