Corpuri de iluminat in varianta moderna

IluminatNaive Design este numele sub care se prezinta ingeniozitatea. Cristina Ivan si Laura Chifiriuc, cele doua artiste, care au transformat cele mai conventionale obiecte in opere de arta, si-au inceput activitatea in anul 2007, reusind sa impresioneze prin ideile lor originale. Creatiile lor - lampile Naive Design - sunt 100% handmade, iar pentru a le realiza Cristina si Laura se folosesc de materiale si obiecte dintre cele mai obisnuite: lana, tifon, carti vechi, teluri, castroane, vesela etc.

 

Purtand nume adaptate materialelor din care sunt facute, lampile celor doua artiste reprezinta un amestec de ludic si naiv, insa, dincolo de ideea de joc, se ghiceste un design original. Lampa Fishism reinterpreteaza lumea acvatica printr-o instalatie originala intr-un cos de pescuit; The sheep left the barn - Oaia a parasit hambarul - este o veioza retea in care lana a fost infasurata artistic pe un abajur ca o cupola de sarma; Meduza - extrem de expresiva, are bumbii abajurului confectionati din vata si tifon, iar bratele atarnande dezvaluie imperfectiuni acvatice; Inner box este o lampa cu look industrial, potrivita barurilor sau cluburilor nonconformiste.

 

Lista poate continua. Laura si Cristina se aventureaza dincolo de solutiile previzibile si nu isi repeta niciodata creatiile. Lampile lor, spectaculoase prin design si combinatiile de materiale, nu fac parte din categoria acelora care iau in stapanire spatiul, ci il contureaza intr-o lumina anume, dand o nota exotica, boema si delicata spatiului in care se afla.

 

IluminatIncadrandu-se in categoria creatiilor boeme, nonconformiste lampile NaiveDesign au fost expuse in cadrul unor targuri pe masura. My Gramdma's Backyard - targul de haine, accesorii si decoratiuni handmade, vintage si second-hand, gazduit de micul si cochetul club La Scena, a fost unul dintre ele. Candelabrul imens, din voaluri, "tentacule de caracatita" si "oua de crocodil" a dat o nota originala decorului, impresionand vizitatorii. Tinerii artisti si designeri precum: Loona de Krystal, Zasha, Kinga Varga, Na´ve Designn, Now&Wow, Coca Zaboloteanu, Eartricks, Diana Bobar, Virginia Toma, Cristina Darie, Pikaciuka au prezentat produse unicat si in serii mici.

 

Pentru mai multe detalii puteti consulta blogul: http://naivedesign.blogspot.com/ , unde veti gasi o parte dintre creatiile Laurei si ale Cristinei, insotite de etapele manufacturarii lor. Daca doriti sa achizitionati o lampa Naive magazinul Ummagumma din Calea Victoriei, nr 122 este locul in care le puteti gasi.

 

www.incasa.ro