Masa consola, potrivita in orice incapere

Ce se obtine dintr-o masa taiata pe mijloc? Probabil ca majoritatea cititorilor au raspuns “doua jumatati de masa”. Gresit! Mai corect ar fi spus “doua mese consola”. Lasand gluma la o parte, acest tip de mobilier a capatat multa importanta in design-ul interior. Masa consola este versatila si usor de intrebuintat in orice incapere a locuintei. Gratie latimii sale mici, aceasta poate fi lipita de perete, sub un tablou sau o oglinda.

Se potriveste chiar si in spatiul ingust al holului unde, in perioada sarbatorilor de iarna poate sprijini obiecte si decoratiuni specifice. Intr-o bucatarie mica, masa normala se dovedeste adesea o alegere neinspirata din punct de vedere practic, iar solutia o ofera tot acest model care, in plus, este si ieftin.

Mesele consola sunt disponibile intr-o varietate larga de modele si dimensiuni. Pentru living ai posibilitatea sa alegi una simpla, care sa se incadreze in stilul general al locuintei, sau una cu ornamente care sa genereze vizual un centru de greutate. Mesele de epoca sunt de asemenea disponibile dar acestea au nevoie de un cadru general mult mai elaborat.

Masa consola de dormitor poate deveni o “insula” de frumusete pentru orice femeie, avand posibilitatea sa gazduiasca cosmeticele, sticlele cu parfum preferate si caseta cu bijuterii. Consolele moderne se intalnesc in 3 variante si includ uneori sertare sau dulapuri pentru chei, genti de mana sau chiar pantofi.

De regula, obiectul se sprijina pe 2 picioare, insa sunt si exemplare cu un singur picior sau care se fixeaza de perete la inaltimea dorita. Cel mai comun material din care se realizeaza mesele consola, ati ghicit, este lemnul. Cu toate acestea, astazi intalnim si modele robuste din fier forjat si lemn, care arata la fel de incantator.   

Aceste masute sunt perfecte si pentru o cina romantica, si la fel de bine, pot fi folosite de un copil atunci cand si face temele. Masa consola se mai foloseste pentru chiuvetele incastrate si ca mobilier secundar (pentru depozitarea prosoapelor si altor obiecte de baie).

Sursa foto

I. C.
InCasa.ro