Masa din bucatarie

masa de bucatarieMasa din bucatarie - punctul de intalnire al intregii familii

De cand emisiunile culinare difuzate la televizor au devenit din ce in ce mai cunoscute si mai indragite, interesul fata de tot ceea ce inseamna retete, feluri de mancare, amenajare, ustensile sau accesorii de bucatarie. Astfel cresc si pretentiile: nu dorim ca bucataria sa fie un spatiu doar pentru oalele de pe aragaz, si mancarea aburinda, ci unul pentru noi, in care sa ne simtim bine.

Ceea ce este evident si foarte clar este urmatorul fapt: masa din bucatarie reprezinta punctul central al casei. Aici se intalneste intreaga familie, aici se poarta discutiile, aici se rezolva problemele, aici exista comunicarea si se simte acea comuniune speciala care se creeaza intre membrii casei. Pentru astfel de seri, cand toata lumea se aseaza la masa, indicat este ca aceasta sa fie bine plasata si sa aiba o anumita marime, astfel incat lumea sa stea comod si sa se simta bine.

Unde ar trebui sa fie amplasata masa?

In mod clasic, masa de la care servim mesele principale este amplasata in bucatarie, daca spatiul ne permite, in dining sau chiar in sufragerie. Este important sa stam relaxati la masa, deoarece aici se obisnuieste ca familia, prietenii si toti cei dragi sa petreaca ore de neuitat impreuna.

Mesele pot fi achizitionate deodata cu scaunele, acestea reprezentand un intreg set. Exista de asemena si varianta in care putem achizitiona scaune din al material sau din alta culoare decat cea a mesei, tocmai pentru a da o nota originala intregului ansamblu.

Important este ca scaunele sa nu fie asezate mult prea aproape de perete. In mod normal ar trebui sa ne asezam si sa ne ridicam de la masa fara probleme. Atunci cand ne dorim sa achizitionam o masa, decizia este extrem de grea, deoarece avem posibilitatea de a alege dintre foarte multe variante si modele, materiale sau marimi.

Pentru a face cea mai buna alegere indicat este sa ne orientam in primul rand dupa spatiul care ne sta la dispozitie, dar si dupa stilul de amenajare al incaperii. Spre exemplu, intr-o incapere mare, se potriveste foarte bine o masa lunga si masiva, care poate sa aiba o culoare inchisa. Colorata sau in nuante deschise ar trebui sa fie masa pentru incaperile mai mici.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro