Mascarea cablurilor din locuinta

Electrocasnicele si electronicele ne fac viata mai usoara, aproape ca nu exista o activitate pe care sa o desfasuram fara ajutorul unui astfel de aparat. Si cum tehnologia se afla in continua expansiune, tot timpul se mai gaseste cate ceva de achizitionat.

Dar acestea nu vin singure, vin la pachet cu “accesoriile” de care, de cele mai multe ori ne impiedicam. Aceste accesorii sunt de fapt cablurile raspandite prin intreaga locuinta care, nu doar ca ne pun viata in pericol, dar sunt de asemenea si foarte inestetice.

Ele sunt de fapt cauza micilor accidente, care se pot transforma in unele dezastruoase daca televizorul sau calculatorul ajunge pe podea, sau in unele periculoase in cazul in care chiar noi suntem victima. Cei care au animale de companie, in special caini, cu siguranta s-au trezit cu cablurile roase. Daca privim problema din punct de vedere estetic, ne dam seama ca acestea reprezinta o reala problema pentru aspectul casei, sa nu mai vorbim de inesteticele depuneri de praf si par care se aduna in firele incurcate.

Exista numeroase metode prin care putem scapa de aceasta problema. Cea mai la indemana metoda prin care scapam de firele de sub covoare este folosirea unui canal de cablu. Aceste “masti” se gasesc pe piata realizate din diferite materiale: PVC, lemn sau aluminiu, si sunt disponibile pentru fiecare tip de amenajare. Cele mai recomandate sunt canalele care se fixeaza pe perete, avand posibilitatea sa optati pentru unul de aceeasi culoare cu cea a peretelui.

O alta metoda ar fi sa diminuati numarul electronicelor care necesita prelungitoare si cabluri, prin punerea la punct a unei retele wireless. Masurati si taiati lungimea potrivita de cablu, evitand astfel adunarea rolelor in jurul prizelor. Daca nu aveti alta solutie decat sa intindeti cablurile pe sub covoare, folositi unele dintre cele mai inguste, pentru a reduce senzatia de discomfort atunci cand treceti peste ele. Daca intampinati aceeasi problema si la birou, achizitionati-va un birou care are un suport special pentru ascunderea cablurilor.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro