Problemele cauzate de apa

 

Apa curge prin casele noastre zilnic si ne este de un real folos atunci cand curge doar prin tevi. Insa atunci cand se sparge vreo teava apa devine o adevarata forta distructiva, facand foarte mult rau cu fiecare minut care trece pana este oprita.

Nu conteaza unde au loc incidentele cu apa, acasa sau la servici, acestea trebuind sa fie rezolvate repede si in mod corect. Rezolvarea problemei intr-un mod incorect sau necorespunzator pooate avea consecinte atat in prezent cat si in viitor.

Ceea ce trebuie sa faceti in primul rand este sa opriti sursa de unde provine apa. Daca curge de la masina de spalat sau de la toaleta trebuie sa inchideti valva de alimentare si se va opri scurgerea. Daca insa o teava este stricata, probabil ca va trebui sa opriti apa in toata casa pana cand scurgerea este reparata.

Urmatorul pas este sa faceti ceea ce considerati ca este necesar ca sa minimizati pagubele. Incercati sa imbibati prosoape cu apa sau sa aspirati apa, daca va permite aspiratorul. Nu actionati de unul singur daca apa contine scurgeri de la o canalizare, deoarece aveti nevoie de echipament specializat.

In cel mai scurt timp posibil mutati deasupra sai in alta parte, eventual in alta camera obiectele care se pot deteriora daca raman mai mult timp in contact cu apa. Fiti foarte atenti in special cu obiectele din lemn si cu hartiile deoarece acestea absorb apa foarte repede.

O greseala des intalnita este cresterea temperaturii pentru uscarea mai repede a obiectelor. Insa acest lucru va extrage umezeala din suprafte mult prea repede, provocand efecte secundare ca de exemplu : craparea sau deformarea mobilei.

Asa ca nu uitati : cel mai bine este sa actionati cat mai repede oricat de mica ar fi scurgerea de apa deoarece efectele secundare pot fi mult mai costisitoare si mai neplacute.

    www.incasa.ro

23 Mai 2007

Nicoleta Oprea