Prizele

 

Prizele sunt, in majoritatea cazurilor, situate langa usa, aproape de podea. Este adevarat ca acestea nu sunt la vedere dar nu sunt nici la indemana pentru utilizatori. Ganditi-va ca atunci cand trebuie sa bagati sau sa scoateti ceva din priza va aplecati de fiecare data. Nu pentru toti este usor sa se aplece, mai ales pentru cei care au probleme cu spatele sau cu echilibrul.

Poate ca nu simtiti durere atunci cand va aplecati insa poate fi o adevarata problema. Daca v-ati bagat vreodata sub birou ca sa scoateti calculatorul din priza sau v-ati bagat pe dupa biblioteca ca sa trageti din priza vreo lampa inseamna ca stiti ca trebuie sa fie o cale mai buna.

Chiar exista o modalitate mai buna, si nu este nici greu de realizat. Nici nu costa foarte mult. Trebuie doar sa mutati prizele cu 65-70 cm mai sus pe perete. Iar spatele dumneavoastra s-ar simti mult mai bine daca acestea ar fi pozitionate intre 75 si 110 cm deasupra podelei.

Tot ceea ce aveti de facut acum este sa chemati un electrician. Rugati-l sa va mute cateva prize mai sus deoarece nu treuie sa le mutati pe toate. Cele care raman jos le puteti folosi pentru lampi sau alte obiecte pe care nu le scoateti foarte des din priza. Atunci cand chemati electricianul, rugati-l :

  • sa instaleza mai multe prize in fiecare camera. Este posibil sa nu aveti suficiente prize. Incercati sa nu folositi prea multe fire care pot lua foc. In plus va puteti impiedica de ele.

  • sa conecteze cel putin o priza in fiecare camera la un intrerupator plasat pe perete. De exemplu, daca bagati o lampa in priza, o puteti aprinde de la intrerupator, fara sa mai fie nevoie sa o cautati pe intuneric.

  • sa instaleze prizele aproape de intrerupatoarele de lumina. Vor fi mult mai usor de folosit.

    www.incasa.ro

07 Mai 2007

Nicoleta Oprea