Mascarea caloriferelor din locuinta

In multe locuinte pot fi gasite chiar si astazi acele calorifere din fonta, inestetice, plasate sub fereastara. Fiind eficiente, dar deloc pe placul designerilor, acestia au revolutionat si acest domeniu, al caloriferelor si al radiatoarelor. Noile modele de calorifere isi indeplinesc rolul termic si, totodata, rezolva si problema estetica.

Acest nou concept de design a transformat caloriferele in elemente decorative importante in casele noastre. Astfel, sursele de caldura vin cu forme noi, inovatoare, din materiale si in culori diferite, dar si cu un design ce va completa imaginea de ansamblu a ambientului. Dar nu toti avem posibilitatea de a schimba vechile calorifere cu unele moderne, astfel, trebuie sa gasim solutii de mascare a celor deja existente.

Caloriferele sunt elemente voluminoase, care nu sunt usor de camuflat, mai ales cele care ocupa o zona importanta de sub fereastra. O solutie la aceasta problema este folosirea unor masti de calorifere. Deoarece aceasta zona nu prezinta o temperatura foarte ridicata, materialele din care sunt confectionate mastile sunt foarte variate: sticla, plexiglass, tabla perforata, lemn.

Create special pentru a se integra cat mai bine in decor, mastile pentru calorifere pot copia modele si forme geometrice care se mai regasesc si la alte elemente decorative din ambient. De asemenea, folosirea mastilor nu va cauza randamentului termic, acestea fiind concepute in asa fel incat sa permita aerului sa circule. In spatiile mici, o solutie practica si accesibila este de a ingloba masca de calorifer in piesele de mobilier. In functie de spatiul existent, masca poate sustine la randul ei un numar de rafturi sau de polite.

Exista si alte modalitati de a masca aceasta zona a corpurilor de incalzire. Biroul sau masa de lucru amplasata langa fereastra va acoperi foarte bine caloriferul, la fel ca si o canapea accesorizata cu perne inalte. “Casa pisicii” nu va acoperi caloriferul in intregime dar va atrage privirile asupra sa, astfel sursa de caldura nu va iesi la fel de mult in evidenta. Lasate la vedere, caloriferele pot fi acoperite cu un strat de vopsea sau pot fi accentuate intr-un mod creativ.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro