Soba cu acumulare de caldura – o solutie economica de incalzire

Una dintre cele mai rentabile metode de incalzire a unui apartament sau a unui birou este cea realizata cu ajutorul sobei cu acumulare de caldura. Aceasta sursa ingeniosa de incalzire a fost proiectata special pentru a reduce la minim costurile.

Cu toate ca exista sisteme de incalzire ce functioneaza cu diferiti combustibili, precum gaz, lemne, energie solara, sobele cu acumulare de caldura par a fi favorizate de anumiti dezvoltatori imobiliari. Aceste sisteme de incalzire se incarca pe timp de noapte si elibereaza caldura in timpul zilei. Si cum electricitatea este mai ieftina in timpul noptii, scade si valoarea facturii.

Acest tip de sistem de încalzire este realizat din caramizi de inalta densitate ce inmagazineaza si elibereaza lent caldura. Soba cu acumulare de caldura prezinta si alte avantaje. Unul dintre acestea este designul atractiv care se incadreaza in decorul resedintelor sau birourilor.

Sistemele de incalzire sunt subtiri si elegante si se gasesc disponibile intr-o varietate de culori. Dimensiunile reduse fac ca acestea sa fie mascate sau ascunse cu usurinta in spatele unei piese de mobilier. Cei care nu doresc sa aiba sisteme de incalzire la vedere, a aparut incalzirea in tavan si pereti. Acestea imprastie caldura uniform si face concurenta sistemului de incalzire prin pardoseala.

Pe piata exista cel putin patru tipuri de astfel de sisteme de incalzire cu acumulare de caldura. Cele mai performante dispun de sisteme de reglare a temperaturii. Ele pot fi controlate manual sau pot fi setate sa functioneze ca un termostat. Soba cu acumulare de caldura este sigura si usor de folosit. Instalarea acestora este mult mai usoara si mai ieftina decat a altor sisteme de incalzire. De asemenea, acestea necesita intretinere minimala, doar in perioada de functionare. Costul de achizitie este unul ridicat, in jur de 800 de euro, dar reduce considerabil factura la energia electrica.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro