Cu sau fara covor in baie?

Covorul face parte din acele elemente care nu ar trebui sa lipseasca din decorul unei incaperi. Daca pana mai ieri cuvintele "covor" si "baie" erau extrem de rar utilizate in aceeasi fraza, iata ca astazi ne gandim la ce model de covor ar merge mai bine cu decorul baii, din ce material sa fie realizat, si ce culoare se potriveste cel mai bine cu a celorlalte elemente din incapere.

Cu toate acestea, exista totusi o intrebare: Este indicat sa punem un covor in baie sau nu? Sunt proprietari care opteaza pentru mocheta in locul pardoselei traditionale din gresie sau din piatra naturala. Acoperind intreaga suprafata a baii cu mocheta vom constata in timp ca aceasta va capata un miros inchis si un aspect neplacut.

Acestea sunt doar cateva neplaceri care va vor fi oferite de o asemenea alegere. Datorita umezelii crescute din incapere, mochetele pot de asemenea dezvolta bacterii si mucegai.

Mai sunt si cei care, in scopuri estetice, folosesc covorase. Cu toate ca acestea nu ocupa intreaga suprafata a baii, covorasele pot prezenta aceleasi dejavantaje ca si mochetele. Partea buna a acestora este ca ele pot fi inlocuite cu unele noi ori de cate ori este necesar. Conteaza foarte mult si din ce material sunt realizate. Covorasele de cauciuc par a fi cele mai potrivite, daca tinem cont de umiditatea crescuta din aceasta incapere. Acestea sunt sigure, usor de spalat si previn alunecarile, nu favorizeaza aparitia de mucegai si nu se pateaza.

Dar cum acestea nu sunt foarte estetice, cei mai multi apeleaza la covorase din bumbac, din tesaturi sintetice si la cele din bambus. Covorasele din ultima categorie sunt de asemenea de buna calitate. Bambusul este un material rezistent la apa, usor de curatat si nu retine mirosurile neplacute. Dar ce ne facem atunci cand dorim ceva pufos si calduros sub picioare? Cei mai multi ar merge pe varianta covoraselor din lana sau blana. Cu toate ca acestea ne protejeaza cel mai bine picioarele de gresia rece si umeda, ele se vor deteriora la contact prelung cu apa si umezeala. Din lista materialelor care trebuie evitate in amenajarea baii mai fac parte: iarba de mare, par de camila, sisal, iuta.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro