Noi modele de cazi

 

Vechile modele de chiuveta care se prind in perete au cateva avantaje. In primul rand le puteti agata la ce inaltime doriti, de obicei la 85 cm, astfel incat fiecare membru al familiei dumneavoastra poate folosi chiuveta, chiar daca trebuie vor sa se lase un pic in jos cand se spala. De asemenea, sub chiuveta va fi mult spatiu liber, putand astfel face curat mult mai usor si mult mai repede. Aceste chiuvete ii ajuta si pe cei in scaune cu rotile sa se apropie de chiuveta, pentru o mai buna folosire.

Aceste chiuvete simple nu sunt insa perfecte. Ele au o problema majora si anume aceea ca va ofera foarte putin spatiu pentru depozitarea sapunului si a celorlalte produse de toaleta. De obicei, acestea cad in chiuveta aproape in fiecare dimineata.

Designerii de interior au muncit mult pentru a rezolva problema spatiului. Astfel a rezultat chiuveta pozitionata deasupra unui dulapior, cu o suprafata mai mare decat cea a chiuvetei in lateral. Astfel, veti putea sa va imprastiati obiectele de toaleta, iar dulapiorul de sub chiuveta va ofera mai mult spatiu.

Insa nici aceste modele nu sunt perfecte, cel mai mare defect al lor fiind acela ca nu au spatiu liber sub chiuveta. Asta inseamna ca cei in scaune cu rotile nu se pot apropia de ele.

Cele mai noi modele au inceput sa combine spatiul liber de sub chiuvetele traditionale cu cel de stocare al unui dulapior. Unul dintre modele are chiuveta si o etajera care se monteaza pe perete. In felul acesta cei cu disabilitati se vor putea apropia de chiuveta si veti avea si suficient spatiu sa va imprastiati produsele de toaleta.

Un alt model nou arata ca un birou. Are etajera, spatiu sub chiuveta si cate un dulapior de fiecare parte a spatiului liber in care va puteti pune toate produsele de care aveti nevoie la baie.

Si daca doriti sa aveti o chiuveta mai interesanta puteti sa cumparati un dispozitiv pe baza de senzori, aplicat la robinet. Astfel, atunci cand puneti mainile sub robinet apa va incepe sa curga, iar cand le indepartati se va opri.

    www.incasa.ro

02 Mai 2007

Nicoleta Oprea