O altfel de locuinta - casa plutitoare

Confortul, spatiul, decorul interior realizat dupa ultimele tendinte precum si o locatie buna, aproape de centrul orasului, sunt doar cateva dintre criteriile de care tinem cont atunci cand dorim sa ne achizitionam o locuinta.

Insa, pentru unii, nimic din toate acestea nu poate concura cu o priveliste de vis sau cu libertatea oferita de natura. O casa pe plaja sau in varf de munte poate fi locuinta perfecta pentru cei care doresc sa se simta intr-o continua vacanta.

Constructia realizata de arhitectul Dymitr Malcew ofera insa mult mai mult decat atat: o priveliste noua ori de cate ori propritarul doreste, libertate, intimitate, dar si conditii de lux. Dupa cum sustine si arhitectul Dymitr Malcew, "Casa plutitoare a fost realizata pentru persoanele care apreciaza libertatea si natura si vor sa aiba aceste lucruri la usa".

Construita pe o platforma plutitoare, casa poate fi mutata cu usurinta dintr-un loc in altul. Nu este foarte spatioasa pentru a fi cat mai stabila, dar ofera conditiile unei locuinte de lux. Casa plutitoare include doua dormitoare matrimoniale luxoase, doua bai, un living room, o bucatarie complet echipata si o terasa spatioasa. Baza casei este realizata dintr-o platforma rezistenta si glisanta, care se echilibreaza pe suprafata apei, si in acelasi timp se clatina usor dintr-o parte in alta, in functie de valuri.

Pentru a avea o vizibilitate cat mai mare spre exterior, peretii au fost construiti din sticla foarte rezistenta. Exista insa si o portiune acoperita cu lambriuri din lemn, pentru a avea parte de intimitate. Designul interior este minimalist, sunt prezente doar piesele de mobilier necesare, care nu incarca foarte mult spatiul. Dar si in acest caz, designul interior, materialele si finisajele sunt alese in functie de perferintele clientilor.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro