Oferiti-le dulapurilor o noua fata vopsindu-le

 

Daca v-ati saturat sa vedeti aceleasi usi ale dulapurilor din bucatarie in fiecare zi cand pregatiti masa nu trebuie neaparat sa cumparati altele. Tot ce aveti de facut ca acestea sa aiba o noua infatisare este sa le vopsiti.

Vopsirea dulapurilor din bucatarie este unul dintre lucrurile care nu necesita multa experienta si nu este atat de dificil precum credeti. Ca acest lucru sa fie cat mai usor si sa-l efectuati cat mai repede, iata cateva sfaturi utile:

  • in primul rand scoateti toate usile, sertarele si manerel;

  • apoi stergeti toate suprafetele cu o carpa imbibata in diluant de vopsea ca sa eliminati orice posibila contaminare a suprafetii. S-ar putea sa fiti nevoiti sa faceti de doua ori acest lucru daca mizeria, murdaria sau grasimea se regaseste in strat mai gros. De asemnea, schimbati frecvent carpa cu care frecati deoarece ca sa nu se depoziteze grasime si murdarie inapoi pe dulap.

  • spalati suprafetele cu un amestec realizat din parti egale de amoniac de casa si apa iar apoi clatiti cu apa din abundenta. Lasati suprafetele sa se usuce complet.

  • dupa ce suprafetele s-au escat este bine sa dati cu o substanta care sa fie de baza pentru vopsea. Aceasta va acoperii porii din diverse materiale si de asemenea va uniformiza suprafetele dulapurilor.

  • lasati sa se usuce primul strat cca 1 ora. Dupa aceea aplicati doua straturi de vopsea. Sfat : daca stratul de acoperire este apropiat la culoare cu cel al vopselei, aplicati doar un strat de vopsea.

Ca sa reziste cat mai mult, incercati ca primul strat sa fie alcatuit dintr-o vopsea bazata pe apa iar cel de-al doilea dintr-una bazata pe ulei ca sa fie mai rezistent la spalare si la murdarie.

www.incasa.ro

21 Mai 2007

Nicoleta Oprea