Preveniti alunecarile si cazaturile in casa

 

Tot ce trebuie ca sa nu alunecati si sa nu cadeti poate fi chiar sub picioarele dumnevoastra : covorul. Caderile si alunecarile in casa sunt cauze principala a ranilor printre copii si adulti de peste 65 de ani. Pentru familiile care locuiesc uc un copil sau un bunic, reducerea riscului caderii si alunecarilor reprezinta principala grija in crearea unei case sigure.

De cate ori se varsa apa sau este aduse apa de afara majoritatea suprafetelor devin alunecoase. Covoarele ofera o suprafata stabila, nealunecoasa. Daca si covorul se uda, isi mentine abilitatea de a crea tractiune si de a asigura anti-deraparea. Covorul nu numai ca reduce riscul caderilor si alunecarilor, dar in cazul in care acestea se intampla reduce impactul caderii si adesea reduce sansele de lovire.

O alta modalitate de a reduce sansele de alunecare sau cadere este instalarea de covorase mici la intrari, langa chiuvetele din bucatarie sau din baie sau in zonele unde este posibil ca podeaua sa se ude. Acestea vor absorbi umezeala, reducand astfel riscul unei caderi sau al unei alunecari.

Chiar si atunci cand decoreaza, exista masuri simple pe care proprietarii le pot aplica ca sa reduca riscul caderilor si alunecarilor in casa. Alegeti modele care sa nu ascunda marginea scarilor sau schimbarile de nivel. Acest lucru este foarte indicatr in cazul camerelor putin ridicate sau putin sub nivelul normal.

Suprafata calduroasa si moale a covoarelor este ideala pentru acdtivitatile familiei : fie ca este vorba de primii pasi ai unui copil, pasii inceti ai unui bunic, pasii grabiti ai unui adolescent sau adult sau multitudinea de pasi a proprietarilor.

   www.incasa.ro

17 Mai 2007

Nicoleta Oprea