Targul Imobiliar National 16-19 octombrie 2008

TIMONEditia de Bucuresti a tIMOn - Targul Imobiliar National - debuteaza joi, 16 octombrie, la World Trade Center Bucuresti, cu 10 proiecte ce vor fi prezentate in premiera in cadrul unui targ imobiliar din Romania

 

Pe fondul accentuarii situatiei de criza economica mondiala, segmentul rezidential reprezentat de locuintele noi ramane un motor al economiei romanesti, fapt demonstrat de catre cateva dintre cifrele de vanzari comunicate de catre companiile ce au expus produse imobiliare la editia tIMOn Invest desfasurata in septembrie, in Piata Constitutiei: Primavara Lujerului - 4 apartamente vandute; Casa Telita - proiect vandut in totalitate (8 apartamente); Lotus Cismigiu - 7 apartamente vandute; Regal Residence - 2 apartamente vandute; Vitan Residence - 8 apartamente vandute; Ion Mos Capital - 2 apartamente vandute; L&C Real Estate - 2 vile vandute; Vigroup - 2 apartamente vandute; Olympus Residence - 3 apartamente vandute, Kone Invest Construct - 2 apartamente si 1 vila vandute, English Village - 3 vile vandute, Obor Towers - 6 apartamente vandute. (Alte companii nu si-au declarat cifrele de vanzari rezultate in urma targului.)

 

Principalul punct de atractie al expozitiei tIMOn din septembrie va fi reprezentat de numarul mare al locuintelor finalizate, acestea avand predare imediata. Peste 1.000 de astfel de apartamente, situate in toate zonele Bucurestiului, vor fi ofertate de catre investitorul Topo Capital. Un alt punct de atractie al targului va fi reprezentat de prezenta, in premiera, a proiectului Rovere Exclusiv Concept, primul proiect imobiliar complet mobilat si amenajat. Un alt proiect adresat segmentului mediu si de lux ce va fi lansat in cadrul tIMOn este proiectul rezidential Jackobs Park, proiectat dezvoltat de catre o companie din Israel. Alte premiere din cadrul tIMOn sunt reprezentate de proiectele: Estia Residence (proiect de apartamente de lux situat pe malul Lacului Tei), Casablanca Residence (proiect de apartamente amplasat in zona Th. Pallady), Global City (proiect de apartamente si cladiri de birouri situat in Pipera), Europe House (proiect de vile situat in Domnesti), MyDream Residence (proiect exclusivist de apartamente situat in zona Pipera-Tunari), Prelungirea Ghencea Villas (proiect de vile amplasat in Prelungirea Ghencea) si un proiect de vile situat in Militari. Punctul de atractie pentru segmentul locuintelor de vacanta prezentate la tIMOn este un proiect de apartamente in Mallorca.

 

"Desi suntem in momentul in care toata lumea canta prohodul pietei imobiliare din Romania, tranzactiile realizate in ultima luna arata ca piata rezidentiala formata din segmentul locuintelor noi continua sa ramana activa. Faptul ca doua fonduri de investitii sunt interesate, in urma evenimentului din septembrie, de achizitia a peste 800 de apartamente noi in Bucuresti demonstreaza ca Romania este in continuare o piata atractiva pentru industria imobiliara. In ultimul timp, exista sfaturi pentru sistarea achizitiilor imobiliare in Romania, dar, daca cineva ar vrea binele economiei romanesti, nu ar trebui sa sfatuiasca populatia gresit, ci ar trebui stimulat mersul firesc al lucrurilor, stiindu-se ca orice schimb intre parti poate contribui la deblocari in diferite segmente ale economiei", a declarat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn - Targul Imobiliar National.

 

Cea mai ieftina locuinta oferita spre vanzare la editia din octombrie a tIMOn este o garsoniera oferita la un pret promotional de catre Apulum 94 in complexul Bragadiru Project Lake, in timp ce locuinta cea mai scumpa de la tIMOn se apropie de 1 milion de euro, numarul locuintelor oferite catre vanzare fiind de peste 10.000 de apartamente si vile in ansambluri rezidentiale. Editia tIMOn de Bucuresti se anunta a fi evenimentul cel mai important al pietei imobiliare bucurestene, fiind expozitia cu cea mai mare cautare in randul dezvoltatorilor imobiliari din Romania. De altfel, developerii reprezinta un procent de 90% dintre cele 40 de companii expozante.


Pagina web eveniment TIMON