Targuri si expozitii de Craciun 2008

targuri de craciunBucurestiul se pregateste de sarbatoare: brazii impodobiti, globurile luminoase si miile de beculete sunt pregatite sa ne incante privirile si sa ne lumineze sufletele. Mai mult decat atat, anul acesta avem parte de cateva targuri de profil, organizate special cu ocazia Craciunului. Unele se afla inca in curs de desfasurate, asa ca va recomandam sa nu pierdeti ocazia de a le vizita.

 

Targul de cadouri de la Dalles (D'alle Mosului), si-a deschis portile in data de 3 decembrie 2008 si va dura pana pe 29 decembrie 2008, programul de vizitare fiind intre orele 11.00 si 20:00. Expozitia cu vanzare se adreseaza publicului larg, continand pe langa decoratiunile speficice si cadourile de sarbatori, bijuterii si articole de vestimentatie. Intrarea este gratuita.

 

Tot in data de 3 decembrie 2008 in parcul Obor a fost inaugurat targul "Craciunul la Obor", care va tine pana pe 28 decembrie, bucurestenii putand participa la acest eveniment zilnic intre orele 10.00 si 20.00. Intrarea este, de asemnea, libera. In cele 35 de casute din lemn decorate si amplasate in parc, vizitatorii vor putea gasi produse si obiecte specifice sarbatorilor de iarna: dulciuri, cozonaci, turta dulce, vin fiert, jucarii, carti, obiecte decorative, tablouri, bijuterii, suveniruri, obiecte de vestimentatie si multe cadouri. Targul are si un caracter cultural, fiecare seara fiind completata de recitaluri de colinde, cantece traditionale romanesti si dansuri populare, sustinute de artisti din toata tara.

 

Romexpo a fost, anul acesta, gazda a doua evenimente deosebite: Suveniruri - Targ de Craciun 2008, aflat la cea de-a XIII- a editie si The Christmas Bazar. Primul targ s-a desfasat intre 3 si 7 decembrie, fiind un eveniment international, unde vizitatorii au putut gasi cadouri si mozaicuri in miniatura. Accesul s-a facut pe baza de invitatie sau bilet (4 lei). La eveniment au participat peste 200 de firme din 13 tari, respectiv: Bulgaria, Egipt, Grecia, India, Italia, Lituania,Polonia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Thailanda, Turcia si Ungaria, care si-au prezentat produsele (produse cosmetice, confectii, articole promotionale, dulciuri, decoratiuni interioare, bijuterii etc.) in pavilioanele 13, 14 si 15.

 

The Christmas Bazar a avut loc in data de 7 decembrie 2008, tot in cadrul Romexpo, in pavilioanele 20 si 21. Participantilor - ambasade din Romania - li s-au pus la dispozitie doua standuri diferite, unde au expus mancarea traditionala si obiectele manufacturate, special create pentru Craciun. Targul a fost condimentat cu dansuri si cantece din diferite parti ale lumii (Italia, Bulgaria, Indonezia, Thailanda, Turcia, Ungaria, India, Kuweit si, evident, Romania) si accesorizat cu o parada a costumelor traditionale internationale. Intrarea a costat 20 lei. Speram ca ineditul targ se va repeta si anul viitor.

 

 www.incasa.ro