Topiar de dovleci

Vreti sa aduceti un strop de culoare, miros si gust de toamna in casa dumneavoastra? O puteti face foarte usor improvizand un aranjament simplu de dovleac galben, rotund, bine copt si parfumat.

Nu va trebuie decat cativa dovleci rotunzi, de diferite marimi. Acestia pot fi la fel de bine naturali dar si artificiali adica din plastic sau spuma. Cei artificiali pot fi folositi tot timpul anului. Cei naturali vor trebui scobiti de seminte cu atentie. De asemenea nu-i puteti amplasa prea aproape de caldura pentru a nu inmuia, dar nici in locuri prea umede pentru a nu mucegaii.

       

Pentru urmatorul aranjament aveti nevoie de trei dovleci de marimi descrescatoare, scobiti bine, de un platou de ceramica sau din piatra, de lumanarele, de un cutit pentru a face forme pe coaja dovlecilor. Formele pot fi stelute, cercuri, flori, spirale sau ce forma dorita si puteti sa scobiti in dovleac.

Pe platoul ales asezati mai intai dovleacul mai mare si apoi ceilalti, cel mai mic fiind ultimul. Daca amplasati aranjamentul pe un semineu sau pe o masuta efectul va fi cu atat mai impresionant. Aprindeti lumanarile si bucurati-va de imagine.

www.incasa.ro

Altheate

26 oct 2007