Trei elemente pentru crearea unui tavan luminos

Unele camere din casa, ca bucataria sau biroul, sunt ideale pentru munca lumina este din plin. O modalitate de a lumina o camera cu o mare cantitate de lumina difuza este prin intermediul unui tavan luminos.

Tavanele luminoase sunt cele cu lumini fluorescente fixate pe zone mari ale tavanului, apoi coperite cu niste panouri ca sa imprastie lumina in mod egal in toata camera. Aceastea sunt foarte usor de montat atunci cand se construieste sau se renoveaza o casa, iar in multe cazuri pot fi adaugate tavanele deja existente din casa.

Daca nu puteti forma un tavan luminos pe cel deja existent, atunci puteti monta un al doilea tavan peste cel deja existent. Marimea acestuia va fi in functie de cate spoturi doriti sa tasati, de cat doriti sa acopeti din tavanul existent si in functie de cat de mare este camera.

Exista doua feluri de tuburi care se folosesc: alb "racoros" si alb "calduros". Primul tip este mult mai des intalnit in birouri si magazine, emitand o lumina alba clara. Celalalt tip de tub emite o lumina mai galbuie, find mai aproape de lumina incandescenta. Este adevarat ca acestea costa si un pic mai mult.

Ultimul pas este sa instalati o rama peste becurile instalate. Aceasta poate fi vopsita usor ca sa fie in ton cu tavanul. Rama poate fi atat din metal cat si din lemn, ramanand sa alegeti dumneavoastra ce anume va place mai mult.

www.incasa.ro
16 Mai 2007
Nicoleta Oprea