Umiditatea la subsol

 

Nimeni nu vrea sa-si petreaca timpul intr-un subsol racoros si cu egrasie. Daca subsolul dumneavoastra are probleme cu apa sau daca este doar un pic umed sau cu egrasie, va trebui sa va ocupati de aceste probleme inainte sa faceti altceva. Chiar daca aveti impresia ca subsolul dumneavoastra este uscat, cel mai bine este sa faceti o proba de verificare.

Pentru a testa subsolul de umezeala lipiti o bucata de plastic sau o folie de cositor de podeaua subsolului. Sigilati toate marginile si lasati cateva zile. Daca o sa gasiti umezeala pe suprafata expusa nu va ingrijorati deoarece sistemul de ventilatie va avea grija sa nu fie umezeala. Insa daca este sub plastic, atunci inseamna ca aveti infiltratie prin ciment.

Adesea, umezeala dintr-un subsol se datoreaza unei canalizari deficitare in afara casei. Cauzele ar pute fi : lipsa jgheaburilor (care permite astfel apei sa se scurga direct de pe acoperis), o gradare incorecta (pamantul din jurul casei ar trebui sa coboare dinspre fundatie) sau o teava de scurgere incorect plasata.

Poate fi aplicat si ciment rezistent la apa ca sa se sigileze peretii si podelele. Este de obicei sub forma de pasta care se amesteca cu apa si apoi se aplica. Trebuie sa fie lasat sa se usuce bine ca sa patrunda in ciment sa se formeze un strat de protectie care nu lasa umezeala sa se depuna.

De asemenea orice crapatura, fie ea foarte mica, va trebui sa fie reparata cat mai repede posibil. Astfel se va putea impiedica deteriorarea peretilor inca de la inceput, deoarece daca nu se iau masuri imediate costurile vor creste.

    www.incasa.ro

08 Mai 2007

Nicoleta Oprea