Podeaua din pluta

parchet plutaPodeaua din pluta - mentine caldura, are grija de glezne si izoleaza fonic

Utilizare economica a padurilor de stejar de pluta asigura un mijloc de trai pentru multi fermieri. In acelasi timp, acest lucru aduce o contributie foarte importanta in pastrarea peisajelor si imprejurimilor ecologice din Spania si din Portugalia.

Coaja se macina, astfel  transformandu-se  in mici granule. Acestea sunt presate la o temperatura de 120 grade si asezate sub greutati enorme, asa incat sa devina placi. In tot acest proces sunt folosite amestecuri de rasina naturala cu adezivi sintetici.

Pluta este caracterizata ca fiind un izolator fonic si de caldura desavarsit. In plus, este foarte sanatos pentru picioare si in special pentru glezne, este usor de ingrijit, nu putrezeste  si nu se incarca electrostatic.

Aveti de ales intre 2 tipuri de podele:

Pardoseala masiva din pluta ( 4 mm sau 6 mm grosime ): se lipeste direct pe placa de beton. Aceasta este potrivita pentru suprafete, care sunt foarte solicitate, deoarece stratul de pluta poate fi raschetat.

Parchetul din pluta: consta in furnir din pluta asezat pe o placa din fibra de lemn. Acesta poate fi lipit si este sensibil la umezeala.

In comert se gasesc diferite suprafete: netratate, cu ulei, cu ceara, sigilate, colorate, etc. Bineinteles, ca indicat este sa alegeti aplicarea unui strat de ceara de albine sau a unui strat natural de ulei transparent de rasina. Produsele sintetice, cum ar fi acrilicul sau poliuretanul, sunt numai in mod conditionat recomandate. Acelasi lucru este valabil si pentru pardoselile decorative, care nu pot fi raschetate.

Cumparatorii trebuie sa fie foarte atenti la logo-ul produselor. Acesta garanteaza monitorizarea tehnica in laborator a unor materiale periculoase, productia ecologica si calitatea functionala a pardoselii din pluta.

InCasa.ro