Utilitatea si mutifunctionalitatea comodelor

comodaTot mai multa lume achizitioneaza piese de mobilier cat mai practice si cat mai ergonomice, iar creatorii ne propun in acest sens comode cu un design modern si totodata multifunctional care sa se potriveasca oricarei incaperi si oricarui stil de amenajare. In plus, indiferent de marimea si forma comodei exista acea suprafata pe care pot fi asezate elemente si accesorii decorative.

Daca alegem sa amenajam holul si sa asezam intr-o parte a acestuia o comoda, pe langa spatiul de depozitare din sertare, aceasta ofera si posibilitatea de a aseza in ordine diverse accesorii precum caciuli, sepci, manusi sau saluri. In cazul in care dormitorul este prevazut si cu o comoda, aceasta este perfecta pentru depozitarea asternuturilor si a ceea ce este necesar intr-o astfel de incapere.

Forma, culoarea si materialul comodelor

De cele mai multe ori in magazinele de specialitate gasim comode fabricate din lemn, deoarece cu acest material se lucreaza foarte usor. In plus lemnul poate fi asamblat si de catre cumparator acasa cu ajutorul indicatiilor de pe ambalaj. Elementele din lemn se monteaza astfel mult mai usor comparativ cu cele din otel. Pe langa acest avantaj, lemnul emana caldura, confort si un aspect natural intregii incaperi. Niciun alt material nu raspandeste mai multa liniste si caldura asa cum se intampla in cazul lemnului. Pe langa acest material natural comodele sunt prelucrate si din otel, alte matale sau din diferite tipuri de plastic.

Culoarea pe care o alegem pentru comoda noastra tine de gustul si preferintele fiecaruia dintre noi. Astfel o comoda poate fi direct achizitionata intr-o anumita nuanta sau o putem vopsi chiar noi dupa bunul plac. Fie ca este asezata in bucatarie, pe hol, in living, dormitor sau in birou, datorita felului in care este construita, comoda se potriveste oricarei incaperi din locuinta.

Comodele mai complexe detin in sertare si alte compartimente si spatii de depozitare atent ascunse dar foarte utile. In plus, cele moderne sunt foarte silentioase, astfel incat atunci cand deschidem sau cand inchidem un sertar sa nu se auda niciun zgomot. Altele nu au manere - desi acestea pot constitui adevarate elemente decorative - iar sertarele se deschid printr-o simpla apasare pe margine.

Daca avem de ceva timp o comoda intr-o anumita incapere a locuintei si ne-am plictisit de aspectul ei, aceasta poate primi cu putina creativitate numaidecat un nou “look”. In magazinele de specialitate putem gasi tot felul de accesorii si de manere care reprezinta adevarate opere de arta. Unele sunt foarte moderne, altele traditionale, romantice sau clasice si vor schimba aspectul vechiului corp de mobilier intr-o clipita.

Pe de alta parte exista si vopsele speciale sau tatuaje cu modele, forme sau cu mesaje care schimba cu totul aspectul sertarelor.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro