Vaza, un accesoriu nelipsit din casa ta

Florile ne incanta privirea si ne incalzesc sufletul cu frumusetea lor. Un buchet sau un ghiveci de flori este accesoriul care se potriveste oricarui interior, indiferent de stilul de amenajare. Daca in cazul florilor putem opta pentru orice tip de aranjament, nu putem spune acelasi lucru despre recipientul in care le vom pune.

Pe piata exista vaze de diferite dimensiuni si din diverse materiale, trebuie doar sa alegem acel model care se integreaza cel mai bine in decorul camerei. Din punct de vedere cromatic, exista, de asemenea, o gama extinsa de nuante si modele.

O vaza de cristal da o eleganta aparte interiorului, desi nu are nici o culoare. O vaza din sticla mozaic ofera un aspect chic la masa, in timp ce un vas din ceramica accentueaza prin textura, culoare si model stilul decorativ al camerei.

Specialistii in domeniu spun că o piesa decorativa precum vaza scoate in evidenta intregul ansamblu al incaperii. Dar in aceleasi timp, tot ei subliniaza ca, in cazul in care vaza este o opera de arta, atunci ansamblul decorativ trebuie sa scoata in evidenta vaza, si nu invers. Acesta este si cazul vazelor antice, “incarcate de istorie”, a carui pret variaza in functie de vechime. Insa, nu multi sunt cei care colectioneaza astfel de piese unicat. Desi vazele clasice au farmecul lor, astazi, piesele moderne, cu un design neobisnuit, prezinta un interes mai mare.

Noile modele de vaze au un tipar minimalist si vin in forme variate si ciudate, care se potrivesc foarte bine interioarelor moderne. Ramane la latitudinea fiecaruia dintre noi sa aleaga ce ii place. Insa, daca avem de ales intre o piesa clasica, simpla, dar fara nici o istorie in spate, si intre o piesa moderna, captivanta printr-un design spectaculos, este de preferat cea de-a doua, pentru ca va surprinde prin aspectul ei fabulous. 

 

A.I.

InCasa.ro