Amenajarea baii – cum alegi cabina de dus

Orice renovare care implica o investitie considerabila de timp si bani necesita o gandire analitica serioasa si o planificare atenta. Acest articol se va concentra mai mult asupra cabinei de dus, pe optiunile disponibile si pe detaliile ce trebuiesc luate in considerare atunci cand ne achizitionam acest element.

Cabina de dus este o componenta importanta a baii care in ultima perioada a inceput sa castige teren in fata cazii. Tot mai multi proprietari prefera o amenajare moderna a baii, iar cazile nu mai sunt o prioritate. Exista o suta, daca nu mii de moduri de a proiecta un dus.

Cabinele de dus se gasesc pe piata in diferite stiluri, forme si marimi, dar intrebarea este, esti inclinat spre o configuratie standard sau ai in vedere proiectarea unui dus personalizat?

Marimea dusului reprezinta un alt criteriu de selectie. Bineinteles, daca baia nu dispunde de un spatiu generos, atunci si cabina de dus va avea dimensiunile pe masura. Aceasta intrebare ramane totusi pentru cei care au suficient spatiu. Preferintele variaza de la client la client, dar amintiti-va ca odata cu dimensiunea cabinei de dus va creste si pretul. Preferi dusurile inchise sau deschise? Dusurile deschise ofera mai mult spatiu si un aspect modern baii. Cele inchise ofera intimidate si sunt mult mai estetice vizual datorita materialelor din compozitia peretilor/usilor.

Daca optati pentru un dus inchis, alegeti un material pentru usi si pereti care sa se potriveasca cu restul elementelor din incapere. Carcasa din sticla se afla printre preferintele celor mai multi proprietari. Pentru a avea parte de intimitate alegeti un model opac de sticla. Opteaza pentru o cabina de dus cu o deschidere de usa potrivita pentru nevoile tale. Usile se pot deschide la interior, exterior sau glisant. Accesoriile cabinelor de dus sunt nenumarate, de la scaunelul care poate fi utilizat in timpul dusului cu aburi, la manere pentru sprijin, sisteme audio si rafturi pentru articole de toaleta.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro