Apartamentele studio - idei de amenajare

apartamanet tip studioApartamentele studio, specifice indeosebi burlacilor, sunt acele locuite formate dintr-o singura incapere, care combina sufrageria, dormitorul si bucataria in cadrul aceleeasi unitati (baia este separata). Una din principalele probleme cu care se confrunta persoanele care locuiesc in aceste apartamente este, prin urmare, lipsa de spatiu, ceea ce le determina sa creada ca decorarea este mai dificila decat in cazul locuintelor spatioase. Cu toate acestea, sarcina amenajarii unui apartament minuscul poate fi inlesnita de aplicarea catorva idei "marete", care  va pot ajuta sa transformati spatiul de locuit intr-un decor frumos. Desigur, va trebui sa faceti unele mici ajustari, deoarece nu toate lucrurile se vor potrivi cu decorul existent. Asadar, asigurati-va ca investiti in mod intelept, inainte de a porni la cumpararea accesoriilor.

Daca urmariti sa transformati locuinta intr-un spatiu functional, atunci este posibil sa va confruntati cu unele provocari. Utilizarea eficienta a spatiului este o necesitate, in cazul in care toate obiectele de mobilier si toate accesoriile pot fi puse la locul potrivit. Puteti apela, de asemenea, la separatoarele de camera, pentru delimitarea suprafetei, crearea unei incaperi suplimentare sau asigurarea unui spatiu intim, care sa poata fi folosit in diferite scopuri. Puteti avea, poate, o mica biblioteca sau chiar o suprafata dedicata studiului sau un loc in care sa va relaxati.

In plus, separatoarele pot fi folosite pentru a delimita spatiile de stocare, care sa nu fie vizibile altora. In felul acesta puteti mentine aspectul atractiv al camerei, fara sa compromiteti latura estetica a decorului.

Dezordinea trebuie eliminta. Spatiile aglomerate au tendinta de a arata mult mai mici decat dimensiunea lor reala. Asadar: pastrati aceste zone ingrijite si curate. In masura in care este posibil, pastrati lucrurile de care aveti nevoie si stocati-le pe celelalte in zonele de depozitare sau in alte locuri, astfel incat sa evitati aglomerarea.

Majoritatea oamenilor prefera sa confere un aer minimalist incaperilor mici, deorece acesta creaza impresia de spatiu si face suprafetele sa arate mult mai mari.  Utilizati obiecte de mobilier cu greutatea mica si usor de manipulat, care sa arate, in acelasi timp, simplu si elegant. Acestea pot imbunatati substantial infatisarea incaperii dvs si pot pune in valoare accesoriile. In timp ce amenajati spatiul este important sa aveti in vedere ca acesta sa nu arate prea aglomerat sau sa-si piarda punctul central (focalizarea). Prin urmare, schema coloristica a acestui tip de locuinta trebuie aleasa cu grija, pentru a conferi decorului impresia de spatialitate. Este de preferat sa folositi culori luminoase, cu accente stralucitoare, create cu ajutorul tonurilor. Utilizati accesorii colorate in armonie cu schema aleasa, cum sunt covorasele, care sa se potriveasca cu decorul. Puteti alege covoare moderne in culori deschise, in care sa se regaseasca diferite elemente din decor, conferindu-i acestuia un aspect unitar.

Accesoriile pentru ferestre joaca, de asemenea, un rol important in apartamentele studio, imbunatatind imaginea generala. Puteti folosi jaluzele si perdele vaporoase, in culori placute si cu imprimeuri vesele.

Photo: studioapt.files.wordpress.com

Corina Dovinca
InCasa.ro