Bite me – lampa de birou comestibila

La prima vedere, creatia designerului american Victor Vetterlein pare o lampa simpla de birou care surprinde prin forma si prin textura materialului din care este confectionata. Corpul de iluminat intra insa in sfera obiectelor ciudate odata cu citirea mesajului inscriptionat: Bite me (musca-ma).

Mesajul este unul cat se poate de explicit, de direct, prin care proprietarul este invitat la o masa…delicioasa. Conceputa dintr-un plastic biodegradabil comestibil, este evident ca aceasta veioza nu va ajunge niciodata intr-un depozit de deseuri.

Acest plastic biodegradabil este fabricat din alge marine, glicerina vegetala, apa purificata, colorant alimentar si arome naturale. Veioza este disponibila in patru arome: portocale, cirese, afine, si mere. Conceptul, chiar daca pare unul ciudat, are drept scop diminuarea numarului de obiecte care, dupa ce nu mai sunt folosite, ajung la cosul de gunoi.

Cand doriti sa “scapati” de Bite me, sau pur si simplu doriti sa aflati ce gust are, designerul recomanda curatarea cadrului din plastic biodegradabil cu apa si sapun organic. Dar, inainte ca lampa sa fie curatata, trebuiesc scoase componentele electrice cu LED-uri, care sunt atasate cu o banda adeziva. Odata ce elementele electrice sunt eliminate, corpul din plastic colorat poate fi pregatit pentru a fi consumat.

Dupa ce este spalata cu sapun, lampa se scufunda intr-un vas cu apa pentru aproximativ o ora, pentru a se inmuia, dupa care poate fi consumata ca desert, sau la cina. Bite Me nu este doar comestibila, este si plina de vitamine. Agar-ul, care este un gel natural extras din alge marine, este ridicat in vitaminele E si K, precum si in zinc, calciu, fier, magneziu si potasiu. Cei care nu gasesc lampile Bite Me apetisante, le pot arunca in gradina, pe post de ingrasamant natural, sau la cosul de gunoi, si se va degrada ca orice aliment perisabil.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro