Canapeaua tuxedo


Primele canapele tuxedo au aparut la inceputul secolului trecut, in oraselul omonim din statul New York. Alaturi de alte cateva piese de interior, canapeaua tuxedo se numara printre elementele care au marcat debutul epocii modene in confectia mobilierului.

Caracteristica definitorie a design-ului sau o constituie inaltimea bratelor si a spatarului, care este identica sau difera foarte putin intre componentele mentionate. Lungimea, latimea, culoarea sau materialul de confectionare sunt lipsite de relevanta pentru incadrarea unei canapele in aceasta categorie.

Promovand formele si liniile simple, acest tip de canapea cadreaza perfect cu livingul mobilat si decorat pentru confortul familiei, dar si cu incaperile “casual” ceva mai pretentioase, unde accentul trebuie sa cada pe armonia vizuala. Oferta din magazinele de specialitate este de regula bogata, chiar daca nu intotdeauna produsele sunt prezentate ca atare, insotite de eticheta “tuxedo”.

Fie ca doresti sa mobilezi livingul de la zero sau sa schimbi numai canapeaua, ia in calcul pobilitatea unei achizitii de acest fel. Canapeaua tuxedo ar trebui sa fie suficient de lunga pentru a permite tuturor membrilor sa stea confortabil. De asemenea, acorda atentie dimensiunilor spatarului, fiindca nemultumirile provin cel mai frecvent din aceasta directie.

Decorul general al locuintei ar trebui sa te ajute sa decizi mai usor intre un model utilitarist si unul orecum mai ornamentat. Indiferent cati bani esti dispus sa investesti in canapeaua tuxedo, fii sigur ca alegi un produs rezistent la uzura. Pielea ocupa inca o pozitie fruntasa in topul materialelor frumoase si rezistente.
 
O problema semnalata la canapelele tuxedo este ca, din cauza spatarului mic, nu pot fi imbracate intotdeauna cu husele din comert, ceea ce implica comandarea unora corespunzatoare.    

mobexpert.ro

I. C.