Ce greseli sa eviti cand cumperi o canapea

Oricat de simplu ar parea sa alegi canapeaua potrivita pentru livingul tau, din sumedenia de oferte existente pe piata, atunci cand vrei sa faci lucrurile cu profesionalism vei observa ca intampini dificultati. Aspectul estetic conteaza dar nu trebuie sa decida singur pentru care piesa de mobilier sa optezi.

Experienta acumulata demonstreaza ca unele greseli practice se repeta cu regularitate la toti cumparatorii interesati de canapele mai putin atenti sau neexperimentati. Sunt lucruri marunte in sine, dar care pe parcurs pot avea efecte negative asupra factorului de confort. Iata principalele erori de care sa te feresti:

1. Cumpararea unei canapele de dimensiuni nepotrivite
Pentru ca o canapea sa arate bine in camera trebuie in primul rand sa existe un raport fizic optim intre dimensiunile lor. A nu masura spatiul caruia ii este destinata canapeaua, si piesa de mobilier, este un pas aproape cert spre esec. Exista marele risc ca ele sa nu se potriveasca. Pentru a nu parea prea mare sau prea mica, canapeaua trebuie sa aiba o marime care sa concorde si cu celelalte piese de mobilier.

2. Cumpararea fara proba a canapelei
La fel cum canapeaua nu trebuie sa fie prea mare sau prea mica pentru living, tot asa nici pentru tine nu trebuie sa fie de dimensiuni nepotrivite. Fie ca esti inalt sau scund, asigura-te ca vei sta confortabil de fiecare daca cand vei privi serialul preferat impreuna cu familia sau vei citi o carte. Ia loc 1-2 minute pe ea si asigura-te ca este atat de moale pe cat iti doresti. 

3. Alegerea unui canapele nepotrivite ca stil
In interiorul fiecarei locuinte exista un stil predominant, iar atunci cand canapeaua nu se i subordoneaza efectul vizual poate fi catastrofal. Pe langa faptul ca nu trebuie sa faca nota discordanta cu celelalte elemente, stilul canapelei trebuie sa fie si unul functional, adaptat la nevoile specifice locuintei tale.       

4. Cumpararea unui canapele de slaba calitate
Anumite consideratii de ordin financiar ne impiedica sa fim prea generosi cu noi insine uneori. Si totusi, cumpararea unei canapele de calitate, se dovedeste pe termen lung o investitie mai avantajoasa decat achizitionarea uneia de slaba calitate. La canapelele confectionate din materiale ieftine, forma, aspectul si factorul de confort se deterioreaza si in timp de cateva luni, pe cand la cele de calitate medie sau superioara, asta se intampla in cativa ani.    

Mobexpert.ro

I. C.