Sfaturi practice de intretinere a canapelelor

 

Fiecare piesa de mobilier, dar in special canapelele, impresioneaza prin stralucire si efectul de nou imediat dupa ce isi gasesc locul in living-ul nostru. Este acea senzatie de curat si prospetime pe care dorim sa o pastram cat mai mult timp. Cu cat materialele din care sunt fabricate canapelele au o mai buna calitate cu atat sarcina de a pastra frumusetea originala este mai usoara.

Tapiteria fotoliilor si a canapelelor este proiectata pentru a oferi confort si rezistenta de-a lungul anilor. Durata de viata a acestora este influentata nu doar de calitatea produselor in sine ci si de intensitatea utilizarii precum si de atentia acordata ingrijirii. Indiferent de materialul din care este confectionata canapeaua, aceasta are nevoie de o aspirare periodica pentru a indeparta praful depus dar si resturile ce se pot ascunde in locurile greu accesibile.

Canapelele din piele, daca nu au pete dificile de curatat, se sterg saptamanal sau de cate ori este nevoie cu o carpa moale si umeda, preferabil de culoare deschisa pentru a evita eventualele urme colorate. Hidratarea pielii se poate realiza cu solutii profesionale, mentionate de producator in ghidul de intretinere a fiecarui produs. Utilizarea solutiilor necertificate poate degrada calitatea pielii ducand la crapaturi si decolorari.

O solutie sigura de curatare a canapelelor o reprezinta gama Fenice, servetele pentru curatarea suprafetelor din piele de la Mobexpert. De asemenea, puteti gasi si setul pentru curatarea si intretinerea materialului textil. Asemenea celor din piele, si canapelele din material textil au nevoie de o ingrijire periodica.

Daca in cazul celor dehusabile husa detasabila poate fi curatata prin spalare in masina automata, in cazul celor de stofa trebuie curatate cu apa si detergenti speciali. Daca petele sunt mai vechi si solutiile clasice nu dau rezultate este recomandat sa apelati la o firma de specialitate pentru a nu degrada si mai mult calitatea produsului.

Indiferent de materialul din care este confectionata canapeaua, din material textil sau din piele, aceasta trebuie amplasata intr-un loc aerisit, departe de razele soarelui si de alte surse de caldura, precum caloriferul. Caldura poate afecta in timp culoarea materialului si poate deshidrata pielea.

Alegand canapelele de calitate superioara de la Mobexpert si punand in aplicare sfaturile de intretinere primite o data cu achizitionarea acestora, veti beneficia nu doar de confort si calitate, ci si de aspectul de nou cat mai mult timp.

Mobexpert.ro

A. I.