Ce pardoseala alegem in camera copiilor?

pardosealaCopiii se joaca in marea majoritate a timpului pe jos, coloreaza pe jos, scriu pe jos, construiesc pe jos. De multe ori biroul este mult prea mic pentru activitatile lor ample. De aceea este foarte important ca suprafata podelei sa fie cat mai buna, cat mai rezistenta, elastica si cat mai sanatoasa cu putinta.

Podeaua din lemn

Fiecare podea din lemn reprezinta un unicat. Aceasta are grija ca atmosfera din incapere sa devina una confortabila, prietenoasa si primitoare. Este robusta, regleaza nivelul umiditatii si nu se incarca din punct de vedere electrostatic. Praful este usor de indepartat, iar bacteriile nu vor rezista pe aceasta suprafata. Podeaua din lemn mentine caldura, de aceea nu este niciun fel de problema daca cei mici merg sau se joaca fara a fi incaltati pe aceasta suprafata.

Parchetul si pardoseala sunt doua modalitati, care in timp au devenit clasice, pentru amenajarea unei incaperi. Lemnul masiv are o durata de viata extrem de lunga, iar daca dupa cativa ani aspectul lui nu mai este asa cum ni l-am dori noi, exista posibilitatea de a-l rascheta si de a-I da o noua “fata”. Acest procedeu poate fi repetat de cateva ori fara probleme. Lemnul folosit depinde de cele mai multe ori de preferinta si bugetul fiecaruia: se utilizeaza lemnul de stejar, cel de artar sau cel de fag.

Ingrijirea suprafetelor din lemn

Podelele din lemn masiv se trateaza cu un ulei special si se dau cu lac (transparent, colorat, mat sau stralucitor) si ceara pentru a fi mai mult timp protejate impotriva murdariei si a umiditatii. 

Parchetul laminat

Parchetul laminat este de asemenea foarte potrivit pentru camera copiilor. Este usor de montat si de ingrijit. Totusi parchetul laminat nu mentine caldura, de aceea indicat este ca cei mici sa se joace pe un covor mai gros, eventual unul din lana. Un alta dezavantaj este acela ca laminatul este relativ zgomotos atunci cand pasim pe el.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro