Decoratiuni pline de stralucire: candelabrul

candelabruScoateti in evidenta cu ajutorul candelabrelor sau al lustrelor partea glamour a locuintei dvs. Acestea confera incaperii o stralucire opulenta si un accent sofisticat. Lustrele pot fi simpliste si minione sau rafinate si somptuoase, moderne sau clasice. Accesoriile din sticla, pietre pretioase sau semipretioase, dar si materialele sintetice fac lumina sa primeasca o stralucire si un farmec aparte.

Primele lustre sau candelabre au impodobit biserici si palate, fiind luminate cu lumanari groase. In secolul al XVII-lea s-a dezvoltat arta fauririi sticlei, astfel erau tot mai dese candelabrele impodobite cu elemente frumos slefuite din cristal sau sticla. Acestea aveau un caracter reprezentativ simbolizand in salile festive ale palatelor in care erau asezate puterea si bogatia.

Candelabrele: ce marime se potriveste carei incaperi?

Candelabrul sta intotdeauna in centrul atentiei atragand atentia asupra partii superioare a inceparii. Din acest motiv acestea trebuie alese cu grija si si asezate intr-un spatiu adecvat.

Candelabrele ies frumos in evidenta in camerele cu tavane inalte, astfel au un aspect fastuos si placut in acelasi timp.  Chiar si in incaperile mici se potriveste un astfel de accesoriu decorativ. In acest caz trebuie alese modele mai mici, care arata bine chiar daca tavanul incaperii este mai jos.

Cu ajutorul formulei urmatoare poate fi calculata marimea potrivita a unui candelabru intr-un anumit spatiu:

Lungimea + latimea spatiului x 10 = diametrul candelabrului in cm. Inaltimea unui candelabru ar trebui sa fie aproximativ un sfert din inaltimea incaperii.

Ingrijire si curatare

Pentru ca elementele din cristal ale lustrelor si ale candelabrelor sa straluceasca asa cum se cuvine in razele de lumina, noi vom divulga cateva trucuri folositoare. Atunci cand dorim sa le curatam exista doua metode: cea uscata si cea umeda.

In cazul celei dintai se utilizeaza o carpa din microfibre care indeparteaza si retine praful. Varianta umeda de curatare este de asemenea foarte simpla: se inmoaie o laveta in apa calduta cu putin detergent si se sterg incet toate elementele candelabrului.

Sursa foto

InCasa.ro