Locuinta in culori inchise - atmosfera feerica

culori inchiseAtunci cand vremea rea si mohorata pune stapanire peste tot ce ne inconjoara locuinta noastra este adapostul, oaza noastra in care ne regasim linistea, in care ne simtim cel mai bine, care ne ofera caldura si o atmosfera prietenoasa. Imaginati-va o canapea sau un sezlong tapitat cu perne moi, o paturica usoara si moale, o ceasca mare de ceai sau de lapte fierbinte si un suport cu multe reviste, ziare sau cartea preferata langa. Ce poate fi  mai frumos atunci cand rafalele de vant ridica frunzele uscate de pe pamant si cand stropii grei de ploaie ne bat la fereastra, iar noi stam la caldura intr-o atmosfera relaxanta?

Cocktail-ul din culori

Baza care creaza aceasta ambianta este reprezentata in primul rand de culorile profunde. Zugraviti un perete al incaperii in nuantele murelor spre exemplu, in niciun caz in culori vii, tari, deschise, tipatoare, deoarece astfel intreaga liniste care ar trebui sa fie exprimata se pierde din start. Achizitionati o canapea in nuantele vinetelor, iar pentru decoratiunile, accesoriile, covorul si restul materialelor alegeti tonurile cireselor coapt si albastrul prunelor.

Perioada de proba

Daca pentru unii dintre noi aceasta propunere este mult prea monotona sau inchisa, atunci exista posibilitatea de a varia accesoriile si de a alege nuante tari de portocaliu, roz sau de ce nu un alb murdar. Perdele transparente, servete deschise la culoare sau o fata de masa de culoarea sampaniei ajuta la crearea atmosferei relaxante.

Nu trebuie uitate nici sursele de lumina, deoarece acestea sunt extrem de importante pentru obtinerea acestei ambiante. Lumina are grija ca nuantele inchise sa nu ne dea sentimentul de ambianta mohorata, trista, plumburie. De aceea foarte potrivite sunt veiozelele, aplicele sau lampadarele din coltul incaperii.

Ambianta placuta cu ajutorul materialelor

Cu ajutorul unui covoras din lana de oaie sau de miel, moale, calduros si pufos asezat in fata canapelei sau a sezlongului vom avea cu siguranta acel sentiment placut, de bine. Un sarm aparte il au si paturicile, cuverturile sau fetele de perna crosetate.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro