Panourile decorative din sticla, o alternativa moderna la placile de faianta

Renumita pentru texturile si culorile sale fascinante, sticla decorativa reprezinta o alternativa moderna la placile clasice de ceramica.

Sticla este un finisaj inovator si inedit in amenajarile interioare care devine tot mai popular in locuintele care incorporeaza materiale atractive si produse eco friendly.

Astfel, podelele de sticla, desenele si modele de tavan folosite de obicei in cluburi, in salile de concerte si in muzee, au devenit elemente decorative in casele moderne.

Putand fi aplicate pe pereti sau ca pardoseala, panourile decorative din sticla colorata vor inlocui treptat placile de faianta si gresie. Tot mai multi designeri exclud din proiectele de amenajare placile de ceramica in favoarea celor din sticla, mai ales atunci cand este vorba de design-ul unei bucatarii sau a unei bai ultra-moderne.

Modelele pentru care pot opta proprietarii acopera o paleta larga de gusturi. Placile din fibra de sticla pot imita perfect piatra, lemnul sau alte materiale, putand fi integrate cu succes in aproape orice stil de amenajare. Datorita calitatilor si a avantajelor pe care acestea le prezinta, orice incapere poate fi amenajata corespunzator cerintelor clientilor. Acestia au posibilitatea sa aleaga dintre o varietate mare de culori si nuante, dintre un model simplu sau unul colorat, dintre o sticla mata sau una fumurie.

Daca se doreste realizarea unui decor unic, care sa reflecte personalitatea proprietarului, se poate opta pentru sticla imprimata digital cu diverse desene si imagini multicolore. La fel ca si oglinda, sticla are proprietatea de a reflecta lumina, astfel, panourile decorative din sticla pot contribui la marirea vizuala a unei incaperi de mici dimensiuni. In cazul in care sticla creeaza reflexii pe care clientul nu le doreste, acesta poate folosi material antireflexiv.

Dimensiunea placilor nu mai reprezinta o problema, acestea se fac la comanda, in baza unor dimensoiuni exacte. Un alt avantaj al acestui material este ca se monteaza foarte usor, pe orice tip de suprafata, fara a se construi o structura de prindere in prealabil. Datorita faptului ca panourile din sticla sunt realizate dintr-o singura bucata, peretele ramane perfect neted, fara a mai fi necesara umplerea imbinarilor. Panourile din sticla au o durata de viata foarte mare, prezinta flexibilitate si rezistenta in timp.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro