Parchetul in baie

parchet in baieBaia reprezinta locul intim, privat unde ne retragem pentru a alunga stresul zilnic printr-o baie fierbinte si relaxanta. De aceea ar trebui sa punem mai mult pret  pe o amenajare  plina de caldura. Aceasta poate fi create cu ajutorul materialelor naturale, care redau atmosfera calda, de care are nevoie fiecare dintre noi.

Ce poate fi mai potrivit decat lemnul?

Caldura optica si naturaletea lemnului confera baii confortul si au grija sa mentina feeling-ul Spa. Pana nu demult, parchetul reprezenta o raritate in baile obisnuite, deoarece pardoseala din lemn este sensibila la umezeala. In zilele noastre avem posibilitatea sa avem acasa in baia noastra un paradis wellness cu pardoseala  speciala din lemn.

Avand in vedere ca tehnologia a avansat, iar in acest domeniu s-au facut cercetarii si diferite teste, avem prilejul sa alegem dintr-o vasta varietate de sortimente: lemnul de stejar, de acat sau cel de chihlimbar este rezistent impotriva umezelii. Acesta este special tratat, avand dilatare si contractare redusa, fiind potrivite si pentru incalzirea din pardoseala.

Tratamentele protejeaza impotriva umezelii

Pentru o mai mare protectie a parchetului si pentru o durata mai lunga de viata este recomandabil ca acesta sa fie lacuit cu doua straturi. Datorita tratamentului suprafata este protejata, iar umezeala nu patrunde in material. Cu toate acestea, petele mai mari de apa trebuie sterse. Umiditatea constanta si foarte mare, atat cea din aer cat si cea  de pe parchet, afecteaza in timp lemnul. De aceea, este foarte important sa aerisiti cat mai des incaperea, iar din cand in cand sa mai aplicati cate un strat de ulei pe lemn. Aceasta este o ingrijire importanta, care merita tot efortul.

Dupa o baie cu spuma sau dupa un dus fierbinte este o placere  sa iesi pe o pardoseala calda din lemn.

Foto: schoener-wohnen.de

InCasa.ro