Pardoseli ecologice

Bambusul

pardoseala ecologicaIn ultima vreme, bambusul a devenit  un material din ce in ce mai cautat de catre tarile occidentale datorita calitatilor sale unice, reprezentand o alegere potrivita atat din punct de vedere decorativ, cat si practic.

In materie de pardoseli, bambusul reprezinta alegerea potrivita din urmatoarele puncte de vedere: este un material durabil si rezistent (este la fel de dur ca si artarul si cu 50 % mai rezistent decat stejarul), se potriveste cu aproape toate tipurile de stiluri decorative, avand un aspect elegant si unic - prezinta o textura bogata cu dungi subtiri de culori diferite intrerupte de o serie de noduri. Mai mult decat atat, bambusul reprezinta o alegere potrivita din punct de vedere al mentinerii echilibrului natural, fiind un material ecologic - planta de bambus ajunge la maturitate in 3-5 ani, se regenereaza fara sa fie nevoie de replantare si necesita o cantitate foarte redusa de produse de fertilizare si pesticide.

Pluta

Reprezinta un material flexibil si durabil, potrivit pentru cei care vor sa beneficieze de o pardoseala calda si confortabila si sa protejeze ecosistemul.  Pluta este un material natural, compus din scoarta stejarului de pluta. Stejarii de pluta nu sunt taiati ci doar decojiti de scoara periodic, fapt pentru care se poate afirma ca pluta este probabil cea mai ecologica si regenerabila sursa pentru pardoseli si decorarea peretilor. De asemenea, prezinta avantajul de a fi izolator si putin alergic, flexibil si durabil, putand rezista intrega viata.

Lemnul de esenta tare

Pardoselile din lemn de esenta tare prezinta avantajul de a fi foarte usor de curatat - lemnul natural retine mult mai putin praf si murdarie decat alte materiale si este recomandat mai ales persoanelor care sufera de alergii, deoarece calitatea aerului poate fi imbunatatita cu ajutorul podelelor din lemn de esenta tare. Podelele acoperite cu parchet dintr-un astfel de lemn sunt durabile si confera spatiului o frumusete naturala, pe langa aspectul estetic contribuind si la cresterea valorii unui imobil. Parchetul din lemn de esenta tare arata spectaculos oriunde si se potriveste in variate locuri, de la biblioteci, hale, holuri si dormitoare, la sufragerii de lux si birouri. O podea din parchet natural, ecologic reprezinta una dintre cele mai frumoase si durabile alegeri in materie de pardoseli.

Corina Dovinca
InCasa.ro