Peretele - fundamental in decorarea camerei

PeretelePeretele - element fundamental in decorarea camerei

Deseori petrecem ore in sir incercand sa decoram camerele in care locuim, asigurandu-ne ca totul este in ordine, insa uneori omitem cele mai importante elemente din incapere, si anume: peretii. Dupa o perioada de timp acestia devin murdari, zugraveala se deterioreaza sau tapetul se invecheste, ceea ce face ca aspectul general sa fie unul deprimant, oricat de bine am aranja celelalte elemente ale decorului. 

 

Pentru a va asigura ca peretii sunt pastrati intr-o conditie perfecta, exista cateva indicatii pe care trebuie sa le urmati:

 

Curatati periodic

Murdaria, sparturile, panzele de pianjen - cele mai intalnite "probleme" legate de pereti, in cazul in care acestia nu sunt bine intretinuti. Nu uitati ca activiatea de curatare a peretilor trebuie sa se desfasoare cu aceeasi regularitate cu care stergeti praful sau dati cu aspiratorul.  

 

Pentru a curata efectiv peretii, stergeti-i de paf in fiecare zi si spalati-i cu o solutie slaba de apa cu sapun, cel putin o data pe saptamana. Nu este suficient sa ii desprafuiti numai - petele vor ramane, in cazul in care nu ii si spalati periodic. Nu uitati sa curatati si obiectele care decoreaza peretii: tablourile, sculpturile din metal, lustrele etc.

 

Reimprospatati atmosfera prin culoare

In cazul in care culoarea peretilor a devenit fada sau in cazul in care v-ati plictisit pur si simplu de ea, puteti da un aer proaspat si luminos incaperii aplicand o vopsea noua - in aceeasi nuanta sau intr-o nuanta diferita. In cel de-al doilea caz trebuie sa aveti in vedere ca alegerea nuantei sa fie facuta astfel incat sa nu contrasteze cu tema decorativa a incaperii sau cu mobila. Daca, de exemplu, livingul este decorat in stil tropical cele mai potrivite nuante pentru peretii dvs sunt umbrele de verde, galben sau albastru.

 

Preferati tapetul?

Exista foarte multe persoane care prefera tapetul zugravelii. Este usor de aplicat, variat ca modele si culori si poate fi inlocuit cu usurinta. Ca si in cazul revopsirii, atunci cand va decideti sa decorati peretii cu tapet tineti cont ca modelul si culoarea alese sa se armonizeze cu intregul.

Infrumusetati cu obiecte decorative.

 

Obiectele de arta si decorurile special create pentru pereti pot imprima incaperii un aer interesant. Nu le folositi in exces si tineti cont ca stilul acestora sa se potriveasca stilului decorativ al camerei. In cazul in care incaperea este decorata in stil contemporan, de exemplu, puteti folosi pentru decorarea peretilor sculpturile din metal.

 

Introduceti elemente memorabile

Daca doriti sa imprimati atmosferei o nota personala, puteti opta pentru decorarea peretilor cu obiecte precum: medalii, fotografii de familie, suveniruri sau scrisori inramate. Nu uitati sa patrati proportiile si sa armonizati elementele intre ele, unificandu-le printr-un element comn: acelasi tip de rama sau acelasi fundal in cazul fotografiilor (sepia, de ex.).

 

Photo: corbis.com

www.incasa.ro