Podeaua din lemn de mare efect si in balcon

podea balconTraim intr-o perioada in care, indiferent ca este vorba de domeniul modei, al arhitecturii sau al amenajarii, interioare toata lumea tinde spre naturalete, reluand astfel prin diferite mijloace legatura cu natura.

Aceasta tendinta se extinde atat in toate incaperile locuintei cat si in balcon. Astfel din ce in ce mai multe persoane isi doresc sa inlocuiasca gresia sau betonul rece din balcon cu o pardoseala calda, primitoare, naturala, iar pentru ca acest lucru sa devina realitate nu este necesar prea mult efort.

Comparativ cu procedeul de fixare a placilor de beton, a celor de gresie sau a “biscuitilor”, montarea parchetului sau a podelei se face mult mai usor, nefiind neaparata nevoie de mana unui specialist. Conditia de baza este ca placile din lemn sa detina un sistem bun, asemanator unui puzzle, care sa permita imbinarea facila a tuturor partilor. De regula nu este necesara pregatirea speciala a suprafetei pe care se aplica lemnul.

Ce lemn este potrivit pentru balcon?

Este foarte important ca inainte de achizitionarea placilor din lemn, acestea sa fie de calitate superioara pentru a evita o imediata degradare a acestora. In cazul in care balconul nu este inchis, trebuie sa alegem un material rezistent la capriciile vremii de afara, la soarele puternic al verii, dar si la precipitatiile specifice celorlalte anotimpuri.

Potrivit pentru balcon este stejarul, robinia, lemnul tropical Bangkirai, Cumaru sau cedrul. In cazul in care ne hotaram asupra unui tip de lemn exotic, atunci este foarte important ca acesta sa detina sigla sau certificatul care atesta calitatea lui.

Balconul nostru va arata cu siguranta mult mai primitor si mai prietenos, iar noi ne vom bucura cu siguranta de ambianta placuta. Pentru ca totul sa arate bine trebuie sa fim atenti la intretinerea si ingrijirea suprafetei din lemn.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro